Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Uzanların çiftliği Yazılım vadisi olacak

26-09-2022 10:29:31 - SAKARYA
Uzanların çiftliği Yazılım vadisi olacak

Özgür Adımlar
Fransa’da yaşayan Cem Uzan’a aitken TMSF tarafından el konularak hazineye devredilen Pamukova ilçesindeki çiftlik yazılım vadisi oluyor. Dev proje için Milli Eğitim Bakanlığı 50 milyon TL’lik bütçe ayırdı. Çiftlikte gençler hem kamp yapıp hem yazılım öğrenecek. Ayrıca yerli milli yazılımların geliştirilmesi için bir silikon vadisi misyonu üstlenecek.
 
Fransa’ya iltica eden kaçan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ile kardeşi Hakan Uzan'ın Pamukova İlçesi Bakacak Köyü'nde bulunan villasının daha önce Gençlik Kampı olacağı açıklanmıştı. Bu bölgenin kamp alanı dışında çok daha etkin bir şekilde kullanılmasını isteyen Sakarya Valiliği bir süredir konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüyordu.
 
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın bizzat yürüttüğü çalışmalar kapsamında hazırlanan proje Milli Eğitim Bakanlığına iletildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, proje ile yakından ilgilenirken detaylı fizibilite yapılması talimatını verdi.
 
Haberfokus Editörünün derlediği bilgilere göre Uzanlara ait olan çiftlik daha önce Gençlik Kampına dönüştürülmüştü. Kamp alanları hazır olan ve içinde Glamping&Camping, 100 kişilik konaklama alanı, 2 adet Mini golf sahası, Basketbol, Voleybol ve Futbol Sahaları, Macera ve yürüyüş parkurları, Bocce sahası ve diğer etkinlik alanları bulunan çiftlik, bu kamp formatını daha üst boyuta taşıyarak Yazılım Vadisi olarak bakanlıktan bütçe aldı.
 
Hayata geçirilecek yazılım vadisi ile, gençler burada kodlama ve yazılım öğrenecek. Ayrıca kapsamlı programlar ile yerli milli yazılımların üretilmesi için Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olacak. Bu kapsamda da çiftlik, Türkiye’nin kendi yazılımlarını geliştirmesi için Silikon Vadisi olma misyonunu üstlenecek.
 
Yazılım Vadisi projesinin finansmanı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanacak. Projenin bütçesi ise 50 milyon TL olacak.
 
Bu proje ile Uzanların Çiftliği Türkiye’nin en kapsamlı yazılım üstlerinden biri olarak yeni nesillere hem yazılım öğretecek hem de yazılım konusunda büyük çalışmalar yürütecek.
 
UZANLARIN MEŞHUR ÇİFTLİĞİYDİ
 
Cem ve Hakan Uzan kardeşler tarafından 1993 yılında 500 dönüm arazi üzerine kurulan çiftliğin o yıllarda inşaatı için 15 Milyon Dolar, içerisindeki malzemeler için de 50 milyon dolar harcandığı ileri sürülmüştü 4 ayrı kıtadan getirilen meyve ağaçlarının yanı sıra içerisinde süs bitkilerinin de bulunduğu çiftlikteki Cem ve Hakan Uzan kardeşlere ait lüks villalar TMSF tarafından el konulmuştu. Geçen süreçte bakımsızlıktan harap olurken çiftlikteki yüzlerce meyve ağaçlarıysa kurudu. Çiftlik son olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından kamp alanı olarak kullanılıyordu.
Güven Yapı
Uzanların çiftliği Yazılım vadisi olacak
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Cafer Ercan 2 yıl önce2022-09-29 23:53:33

IKTIDAR değiştiğinde Cem Uzan ve Hakan Uzan kardeşler bu çiftliğin Haksız olarak isgal edildigini iddia ederse sonuc ne olacak

0
-0
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden