Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Türk Kızılayından KYK da kalan vatandaşlara yemek

31-03-2020 15:35:43 - SAKARYA
Türk Kızılayından KYK da kalan vatandaşlara yemek

Türk Kızılay’ından KYK yurtlarında kalan 1749 vatandaşa 3’ü sıcak 4 öğün yemek veriliyor.

Özgür Adımlar
Yurt dışından gelen öğrenci ve vatandaşlar Sakarya’da bulunan 6 KYK yurduna yerleştirilmişti. Yurtta kalan vatandaşlara Kızılay her gün 3’ü sıcak olmak üzere 4 öğün  yemek veriyor.
 
Korona virüs tedbirleri kapsamında yurt dışında okuyan öğrencilin ve yurt dışından gelen 1749 vatandaş Sakarya’da bulunan  6 KYK yurtlarında kalıyorlar. KYK yurtlarında kalan vatandaşlara Kızılay tarafından 3’ü sıcak  olmak üzere 4 öğün yemek veriliyor.
 
KYK yurtlarının yemekhanesinde dev kazanlarda yapılan yemekler hijyenik bir şekilde açılar tarafından pişirildikten sonra  tek kullanımlık tabaklara koyulup ağızları otomatik makinalarla kapatılan yemek kapları daha sonra görevliler tarafından dağtılıyor.
 
Yurtta kalan vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılanıyor. 
 
Kızılay Sakarya Şube Başkanı Zahit Tiryaki AA muhabirine açıklama yaptı, yurda dönüş operasyonu kapsamında Türkiye genelinde 42 ilimizde 63 KYK yurdunda,  yurt dışından gelen misafirlerimizi burada ağırlıyoruz. Biz Sakarya olarak 6 ayrı yurdumuzda  genelde öğrenci ağırlıklı olan 1750 vatandaşımızı ağırlıyoruz. Buradaki yurtlarımızda Kızılay olarak 3 öğün sıcak olmak üzere 4 öğün yemeğimizi onlara sunuyoruz.
 
Burada kalan vatandaşlarımız odalarından çıkmaması amacıyla odlarına bıraktığımız sıcak su ısıtıcılarıyla çay ve kahve ikramıyla birlikte, 14 gün boyunca Türk Kızılay’ı olarak faaliyetleri sürdürüyoruz.
 
Bu hizmetlerimizi yürütürken, İl Spor Müdürlüğüne bağlı KYK yurtlarında bunları barındırıyoruz. Burada KYK elamanları,  Afat, Sağlık, ve Emniyet güçleri arkadaşlarımız var, bunlar bizlere de burada destek veriyorlar. Emniyet güçlerimizde buranın güvenliğini sağlıyorlar. Sağlık Bakanlığımızın ekipleride burada ve her gün sağlık kontrollerimde yapılıyor. Misafirlerimizi 14 gün sonunda  en iyi şekilde evlerine uğurlamak istiyoruz dedi.
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden