İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Toyotada ara bitti üretim başlıyor

08-05-2020 20:48:30 - SAKARYA
Toyotada ara bitti üretim başlıyor

Koronavirüs önlemleri kapsamında 21 Mart’ta üretime ara veren Toyota Türkiye, 12 Mayıs'ta üretime başlıyor.

Hardal Burger Akyazı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den (TMMT) yapılan açıklamaya göre, çalışanlarının sağlığını korumak ve iş ve toplum sağlığını desteklemek amacıyla 21 Mart’ta üretime ara verildiği hatırlatıldı.

12 Mayıs itibarıyla hızı düşürülmüş bir tempo ile başlayacak üretimin ilerleyen günlerde ve haftalarda kademeli olarak arttırılacağı kaydedilen açıklamada, 11 Mayıs'ta işbaşı yapan tüm çalışanlara alınan tedbirler, uygulanması gereken güvenlik kuralları ve yeni çalışma ortamını iyi anlamalarını sağlamak amacıyla bilgilendirmeler yapılacağı belirtildi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Toshihiko Kudo, çalışanların sağlığını her zaman birinci öncelikleri olduğunu bildirdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle 7 hafta boyunca operasyonlara ara verdiklerini söyleyen Kudo; "

Çalışanlarımız için gerekli önemleri alarak güvenli bir şekilde operasyonlarımıza yeniden başlayacağız. Umarım, zor günleri geride bırakarak normalleşme yolunda topluma katkıda bulunabiliriz" diye konuştu.

Fabrikada çalışanlar için alınan tedbirler şöyle; "Maske kullanımı zorunlu olacak. Paylaşılan alanlarda temizlik ve dezenfekte işlemleri sıklaştırılacak.

Çalışma programları yeni düzene uyarlanmasında, 3C kuralının uygulanması (yakın temas, kalabalık ve kapalı alanlardan uzak durma / kaçınma), şirket servisleri ve kafeteryasındaki ekstra hijyen kuralları gibi pek çok madde yer alıyor."

Öte yandan fabrika,  Sakarya’daki hastanelere yan sanayisinin desteği ile 30 bin maske ve 7 bin 500 yüz siperi bağışladı. Ayrıca  13 tıbbi test kabinini üreterek Sakarya ve İstanbul’daki hastanelere verdi. 

 
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sokak köpeği altın ve paraların olduğu çantayı böyle götürdü
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks