Telefonla Elektirik Dolandırıcılığı
SEDAŞ Müşterisi Ali Küçükburgaz SEDAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezi temsilcilerine teşekkür etti
SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) ve TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.) tarafından onaylı olduğu ve elektrikte tasarruf sağladığı belirtilen cihazlar, cep telefonlarına SMS gönderilerek pazarlanmaya çalışılırken, her gün SEDAŞ’ın 444 5 186 nolu çağrı merkezine onlarca SEDAŞ müşterisi de “bu mesajlar doğru mu?” diye bilgi almaya çalışıyor.
SEDAŞ ÇAĞRI MERKEZİ BİLGİLENDİRİYOR
SEDAŞ Çağrı merkezine yönlendirilen sorularda, Kişiler kendilerine cep telefonu hediye edildiğini belirterek, “SEDAŞ ve TEDAŞ ile Enerji Bakanlığı’nın onayladığı tasarruflu bir cihaz var mı? Kredi kartına taksit yaparak hediyesiyle birlikte 12 taksitle satış yapmak istiyorlar, alsak faydası olur mu?” diye sorularla başvuruyorlar. SEDAŞ Çağrı Merkezi görevlileri kesinlikle bu tür mesajlara inanılmaması yönünde bilgi verirken, aynı zamanda kendilerinden kredi kartı bilgilerinin istendiğini söyleyen SEDAŞ müşterilerine de “bu tür taleplere olumsuz yanıt verin sakın aldanmayın” mesajı veriyorlar.
KİMSE İNANMASIN
SEDAŞ müşterileri Cep telefonlarına gelen mesajlarla ilgili SEDAŞ Çağrı Merkezi yanında, SEDAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezlerine de başvuruda bulunuyorlar. Ali Küçükburgaz da SEDAŞ Müşteri Hizmetlerine giderek aldığı bilgiler karşısında “iyi ki size danıştım” diyenlerden. Ali Küçükburgaz “Az daha ikna olup, cep telefonu kazandınız ve elektrik faturasında % 25 indirim sağlayan cihaz kandırmacasına inanarak kredi kartımın arkasındaki güvenlik kodunu da verecektim. SEDAŞ'a gelince bu tür cihazların bir fayda sağlamadığını, üstelik Sayaç ölçme devresine montajının da yasak olduğunu öğrendim. SEDAŞ Müşteri hizmetlerinde gördüğüm ilgiye teşekkür ediyor ve bende SEDAŞ Müşterilerine çağrıda bulunmak istiyorum. Kimse bu tür mesajlara aldanmasın” dedi.





