Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

Sapanca Gölü'nde düşündüren manzara

12-04-2018 18:35:15 - SAKARYA
Sapanca Gölü'nde düşündüren manzara

Sapanca Gölü’nde yapılan temizlik çalışmalarında kanepe, sandalye, buzdolabı, çöp bidonu gibi 300 torba çöp çıkarıldı.

Özgür Adımlar
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sapanca Gölü ve çevresinde yer alan derelerde gerçekleştirilen temizlik çalışmaları devam ediyor. Şehrin ana içmesuyu kaynağını en iyi şekilde korumak için büyük bir gayret gösterdiklerini söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İbrahim Bal, “Ekiplerimiz göl ve çevresindeki temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.
 
Sazlıklar, sahil şeridi ve gölü besleyen derelerde yer alan çöpler toplanıyor. Ne yazık ki bu konuda yoğun bir çaba göstermemize rağmen temizliğini yaptığımız bölgeler çok kısa süre içerisinde tekrar aynı şekilde kirletiliyor” diye konuştu.
 
Birçok canlının yuvası 
 
Bal, “SASKİ olarak gölümüzün korunması için her türlü önlemi alıyoruz. Kollektörlerimizin yanı sıra temizlik konusunda da adımlar atıyoruz. Ekiplerimiz tarafından son dönemde yapılan çalışmalarda kanepe, sandalye, buzdolabı, plastik, cam ve metal şişeler, futbol topu, tesisat boruları, yalıtım malzemeleri, çöp bidonu ve çok çeşitli materyallerin yer aldığı 300 torba çöp toplandı.
 
Sapanca Gölü birinci dereceden içmesuyu kaynağı olmasının yanında vatandaşlarımızın nefes almasını sağlayan bir dinlenme alanı. Ayrıca doğada yaşayan birçok canlının yuvası. Gölümüzün acımasızca kirletilmesini önlemek konusunda hepimize önemli görevler düşüyor. Vatandaşlarımızdan ricamız bu konuda büyük hassasiyet göstermeleridir. Gelin gölümüzün kirlenmesine hep birlikte engel olalım. Gelin gölümüzü birlikte koruyalım” ifadelerini kullandı.
 
 
Güven Yapı
Sapanca Gölü'nde düşündüren manzara
UB Group
Sapanca Gölü'nde düşündüren manzara
Sapanca Gölü'nde düşündüren manzara

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden