İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Sakaryalılar Demokrasi Meydanında buluşacak

15-07-2019 15:45:35 - SAKARYA
Sakaryalılar Demokrasi Meydanında buluşacak

15 Temmuz hain darbe girişimin 3. yıl dönümünde, o gece yaşananlar hafızalardaki tazeliğini hala koruyor.

Hardal Burger Akyazı
Dehşet gecesinde camilerden yapılan anonslar ve sosyal medyadan yapılan çağrılarla vatandaşlar Kent Meydanı ve Sakarya Valiliği önünde toplanmaya başlamıştı. Valilik önünde darbecilerle vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Çıkan kargaşada kahraman vatandaşlarımızdan bazıları, darbecilerin silahından çıkan kurşunlarla yaralandı. Valilik önünde askeri araçları ele geçiren vatandaşlar darbecilerin silahlarına el koydu. Bu eşsiz direniş karşısında darbeciler silahlarını bırakarak polise teslim olmak zorunda kaldı.
 
Darbe girişimi FETÖ’cülerin ve onlara destek verenlerin büyük hüsranıyla sonuçlandı. Millet iradesini hesaba katmayan darbeciler olaylar yatıştıktan sonra tek tek gözaltına alındı. Tanklara, zırhlı araçlara ve mermilere karşı göğüslerini siper eden kahramanlar cuntacıların hain emellerine geçit vermedi. O karanlık gece aydınlandığında hain girişimin faturası da gün yüzüne çıktı. Destansı direniş sonunda 251 Demokrasi Şehidi ve 2 bin 196 gazi tarih sayfasına adlarını altın harflerle yazdırdı.
 
Hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü bugün ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de hatırlanacak ve şehitler için Mevlid-i Şerif okutulacak. Saat 11.00’da Arifiye İlçesi Hanlı Mahallesi Mezarlığında bulunan Şehit Serdar Gökbayrak’ın kabrini ziyaret ile başlayacak programlar. Akşam 20.00’da Demokrasi Meydanı’nda düzenlenecek etkinliklerle devam edecek. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Demokrasi Meydanı'nda buluşuyoruz. Tüm vatandaşlarımız davetlidir” ifadelerine yer verdi.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kazada ölen adliye çalışanı için tören düzenlendi
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)