İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Sakaryada üretilen ilk hibrit sedan Corolla banttan indi

28-01-2019 16:13:54 - SAKARYA
Sakaryada üretilen ilk hibrit sedan Corolla banttan indi

Toyota yeni Corolla Sedan'ın hattan çıkış töreni gerçekleştirildi

Özgür Adımlar
Toyota yeni Corolla Sedan'ın hattan çıkış töreni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Sakarya fabrikası, yenilenen Toyata Corolla Sedan'ı banttan indirdi. Arifiye ilçesinde faaliyet gösteren Toyota Otomotiv Sanayisi'nde yeni Corolla Hybrid modelinin üretim hattından çıkışı dolayısıyla tören düzenlendi. Düzenlenen tören başta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay olmak üzere; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO'su Toshihiko Kudo, Toyota Motor Avrupa Başkan ve CEO’su Dr van Zyl'in, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 22-23. Dönem AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım ve fabrika çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.  Programda konuşan Toshihiko Kudo, "Türkiye ile Japonya arasındaki büyük dostluk 120 yıldan daha uzun bir geçmişe sahip ve bu dostluk anlamlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Aynısını Toyota için de söyleyebiliriz. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, ilk aracını Sakarya'da ürettiğinden bu yana 25 yıl geçti.
 
Hatırlayacağınız gibi, Toyota’nın Türkiye'deki öyküsü 1992’de çığır açan bir törenle başladı. Sadece 2 yıl sonra, 1994 yılında Toyota üretim operasyonu 7’nci nesil Corolla’nın yerel pazar için üretilmesiyle başladı. 2002 yılında artan üretime paralel olarak Avrupa'ya ihracat operasyonumuza başladık. 2007 yılına kadar 8’inci ve 9’uncu nesil Corolla sedan ve station wagon modellerini üretmeye ve ihraç etmeye devam ettik. Kısa bir molanın ardından Corolla, 2013 yılında tekrar Sakarya'daki evine geri döndü" dedi. 
Akgün Restoran Çorba
Sakaryada üretilen ilk hibrit sedan Corolla banttan indi
Marmara Göz
Sakaryada üretilen ilk hibrit sedan Corolla banttan indi

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sokak köpeği altın ve paraların olduğu çantayı böyle götürdü
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks