ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Sakaryada 2019 böyle geçti

30-12-2019 14:28:55 - SAKARYA
Sakaryada 2019 böyle geçti

Sakarya'da 2019 yılı acısıyla tatlısıyla geride kalıyor. Şehirde bu yıl birçok üzücü ve sevindirici gelişmeler yaşandı.

Hardal Burger Akyazı
OCAK
 
Serdivan ilçesi kampüs yolunda kontrolden çıkan otomobil elektrik direğine çarparak savruldu. Araçtan fırlayan 17 yaşındaki Hilal Söğütlü yaşamını yitirdi. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da İlçe Belediye Başkan adaylarının tanıtım törenine katıldı.
 
Erenler ilçesi Değirmendere Mahallesi’nden geçen BOTAŞ’a ait doğalgaz boru hattı  büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sonrasında gökyüzü aydınlanırken, boş bir evde ve çevrede hasar meydana geldi.
 
FETÖ'nün casus yazılımla binlerce kişinin cep telefonuna rızası dışında ByLock yüklediğinin ortaya çıkarılmasının ardından, mağdur olduğu hukuken ortaya çıkan ve 8 ay tutuklu kalan  Sakaryaspor’un Teknik Direktörü Şaban Yıldırım beraat etti.
 
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 23 Ocak’ta doğum yapan Türk ve Özbek annenin bebekleri karıştı.
 
Karasu Darıçayırı Mahallesi’nde Öykü Arin’in yakalandığı lösemi hastalığından kurtulabilmesi için ülkenin yanı sıra dünyanın dört bir yanında da donör için bağışlar yapıldı.
 
ŞUBAT
 
Hendek'te üst geçidin ayaklarına çarpan otomobildeki ikiz kardeşlerden biri öldü, Sürücü ve bir çocuk yaralandı.
 
BMC Sakaryaspor'a sponsor oldu
 
Pamukova'da yoldan çıkarak tren yoluna devrilen süt tankerinde iki kişi öldü.
 
Karapürçek ilçesinde 38 yaşındaki Rukiye Türeyen, tek parmağıyla yazdığı ilk kitabının geliriyle annesine ev alarak hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı. 
 
Sakarya’da hastaya bilgi verilmeden yapılan fıtık ameliyatında yüzde 100 oranında engelli kalan hastanın açtığı davada, hastayı riskler hakkında bilgilendirmeyen özel hastane 3 milyon liralık tazminata mahkum edildi.
 
MART
 
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Akyazılı kayınvalidesini ve 2 kayınbiraderini vurarak öldüren şahıs, daha sonra intihar etti.
 
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi klinik hizmetleri vermeye başladı.
 
Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Ekrem Yüce kazandı.
 
NİSAN
 
Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SAÜEAH) canlı vericiden ilk böbrek nakli operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.
 
TEM Otoyolu Sakarya-Düzce İl Sınırı yakınlarında tır ile minibüsün karıştığı kazada 6 kişi öldü. 2’si çocuk 5 kişi yaralandı.
 
Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, örgütün "TSK imamı" olduğu belirlenen firari Adil Öksüz'ü arama çalışmalarında da yer alan dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Ercan Özoğluöz, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Akyazı'da 4 şiddetinde deprem meydana geldi.
 
Irak’ta borç para aldıkları şahsı canlı canlı toprağa gömerek kaçan ve haklarında kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarılan 3 kişi, Sakarya’da yakalandı. 
 
Adapazarı ilçesinde bulunan bir GSM bayisinde müşteri 2 kadın çalışanı tabancayla vurarak yaralandı.
 
Türkiye'nin kara sistemleri üreticisi Otokar, savunma sanayindeki çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep IIe'yi, Sakarya'daki fabrikasında düzenlenen basın toplantısı ile tanıttı.
 
Adapazarı'nda ortak iş yaptıkları müteahhit arkadaşını öldüren şahıs, daha sonrasında eşi ve küçük kızını öldürüp intihar etti.
 
TEM Otoyolu'nun Sakarya-Düzce İl Sınırı'nda meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybetti.
 
MAYIS
 
Binlerce kişiyi kâr vaadiyle dolandırıldığı gerekçesiyle 11’i tutuklu 48 kişinin yargılanacağı Çiftlik Bank davası başladı.
 
Arifiye İlçesi Kumbaşı Mahallesi’nde yaşanan silahlı çatışmada 4 kişi öldü. 7 kişi yaralandı.
 
Sapanca'da SAÜ'de öğretim üyesi olarak görev yapan Ö.C. ile kayınbiraderi Adil Can Mercan arasında miras meselesi yüzünden çıktığı ileri sürülen kavgada bıçaklanan Mercan hayatını kaybetti.
 
Sakaryaspor 2. Lig Play-Off Finali'nde Bursa Timsah Arena’da Fatih Karagümrükspor'a 2-0 mağlup olarak şampiyonluğa veda etti.
 
Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde başlatılan 'Pençe Harekatı'nda yaralanan Geyve Nüfusu'na kayıtlı Piyade Teğmen Raşit Aydın şehit oldu.
 
HAZİRAN
 
Hendek ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
TEM otoyolunda aşırı hızlı olduğu iddia edilen otomobilin bariyerlere girmesi sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti.
 
Yenikent bölgesine yapılan ve ilin en büyük külliyesi olarak gösterilen Şeyh Edebali Cami'nin 1000 metrekarelik alanı ibarede açıldı.
 
Hakkari'de üs bölgesine teröristlerce yapılan havan saldırısında ağır yaralanarak, Ankara GATA'da tedaviye alınan Sakaryalı Piyade Uzman Çavuş Celal Hayta (28) şehit oldu.
 
Arifiye İlçesine bağlı Kemaliye Mahallesindeki bir düğünde çıkan kavgada 19 yaşındaki genç bıçaklanarak öldü.
 
Ekrem Yüce’nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş görevi bıraktı. 
 
Şiddetli yağış Geyve ve Taraklı'yı vurdu.
 
FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay'daki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de sanığı olduğu çatı davada karar açıklandı. 16 sanığa 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.
 
İstanbul'dan tatil için geldiği Kocaali'de denize giren 25 yaşındaki genç boğuldu. 
 
TEMMUZ
 
Karasu ve Kocaali ilçesinde serinlemek için Karadenize giren iki genç boğuldu.
 
Karasu’da bulunan Sahil Park ve 32 Evler Plajları 2019 yılında da Mavi Bayraklı plajlar arasında yerini aldı. 
 
Sakaryaspor’un olağanüstü kongresinde tek aday İbrahim Nalbant başkan oldu.
 
Pamukova'da yaşlı adam, çay bahçesinde oturan arkadaşını tabancayla vurarak öldürdü.
 
Orhan Gazi'nin buyruğu üzerine 1323'te Adapazarı'nda inşa edilen ve doğal afetlerin yol açtığı zararlar sebebiyle zaman içerisinde geçirdiği onarımlarla geçmişin birtakım izlerini bugüne taşıyan Orhan Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmasında  eski dönemlere ait altın varak ve kalem işlerine rastlanıldı. 
 
Sakaryaspor’da Teknik Direktör Abdullah Ercan oldu.
 
Kuvvetli sağanak yağış Kocaali ilçesini vurdu. Melen Çayı taştı. Evler ve tarım alanları sular altında kaldı.
 
Mudurnu Deresi kenarında çadır kuran fındık işçileri, taşkın riski nedeniyle jandarma ve zabıta ekiplerince güvenlik için bölgeden uzaklaştırıldı.
 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) yeni Genel Müdürü Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri İlyas Demirci oldu.
 
Fındık taban fiyatı açıklandı.  Buna göre kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira oldu.
 
AĞUSTOS
 
Akyazı'da cezaevinden bayram izni için eve gelen 24 yaşındaki genç, aracında ölü bulundu.
 
Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde şiddetli rüzgar ve yoğun dalga nedeniyle denize girişe izin verilmedi. 
 
Marmara Depremi’nin üzerinden 20 yıl geçti. 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem tüm Marmara bölgesini etkilemişti. 45 saniye süren depremde 17 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, yüz binlerce kişi evsiz kalmıştı. Acılar hala taze. Sakarya'da depremin yaşandığı saat 03.02'de anma programı yapıldı.
 
Şırnak'ta görev yaptığı bölüğün arkasında ölü bulunan Uzman Çavuş İsmail Aygül, memleketi Karasu'da gözyaşları içinde toprağa verildi.
 
Pamukova'da dere kenarında cesedi bulunan gencin cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.
 
Karapürçek'ten bekçilik sınavı için Kastamonu'ya gidenlerin bulunduğu aracın kaza yapması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.
 
İki çocuk annesi 35 yaşındaki S.B isimli kadının Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsünde kanser tedavisi görürken ikiz bebeğini düşürmesiyle ilgili avukat aracılığıyla Sağlık Bakanlığına dava açıldı.
 
Adapazarı ilçesinde 17 yaşındaki genç tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
 
Akyazı'dan akrabalarıyla Kefken Pembe Kayalar mevkisinde denize giren Mehmet Sağlam (50), dalgalara kapılarak boğuldu.
 
Adapazarı ilçesinde bir kişi babasını keser ve bıçak darbeleriyle öldürdü.
 
EYLÜL
 
Yaz sezonunda Karasu'da 673, Kocaali'de 165 ve Kaynarca'da 44 olmak üzere 882 kişi boğulmaktan kurtarıldı. Karasu'da iki kişi, Kocaali'de de bir kişi boğularak yaşamını yitirdi. 
 
Kocaali İlçe Emniyet Müdürlüğü de yapan Mardin Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düştü.
 
Türkiye'nin en mutsuz insanlarının yaşadığı iller açıklandı. Sakarya yüzde 6,99 ile 75. sırada yer aldı.
 
AK Parti’nin ihracını istediği  Ayhan Sefer Üstün istifasını açıkladı. 
 
Karapürçek'te torunu tarafından bıçaklanan 79 yaşındaki yaşlı adam hayatını kaybetti.
 
Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez kadavradan böbrek nakli gerçekleştirildi.
 
Ligde ilk üç maçta iki mağlubiyet, bir beraberlik alan Sakaryaspor'da kötü gidişin faturası Teknik Direktörü Abdullah Ercan'a kesildi. Ercan, görevden alındı.
 
Kış aylarında domates 8 liraya, biber ise 25 liraya kadar yükselmişti. Artan fiyatlar yıllar sonra tanzim satış noktalarını tekrar ortaya çıkarmıştı. Vatandaş bu yıl tedbirini erken aldı. Domates, biber konserve sebzeye talep 3 kat artınca piyasada kavanoz kapağı tükendi. 
 
Arifiye'de bulunan Tank Palet Fabrikası, resmen ASFAT A.Ş.'ye devredildi.
 
Sakaryaspor yönetimi, teknik direktör Abdullah Ercan ile yolların ayrılmasının takımın başına Suat Kaya'yı getirdi.
 
Kocaali ilçesinde bir kişi fındık satışı yüzünden çıktığı ileri sürülen kavgada arkadaşını tabancayla başından vurarak öldürdü.
 
İstanbul silivri açıkları (Marmara Denizi) 11.9 derinliğinde 5.7 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem Sakarya'da hissedildi. 
 
Pamukova İlçesinde 2004 ile 2009 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Feridun Turan, belediyeyi zarara uğratmak suçundan yargılandığı mahkemece 3 ayrı suçtan toplam 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 
 
Akyazı ilçesindeki yayla evlerinin dış çitleri yıkılmaya başlandı. Acelle yaylasında çitlerin yıkımına vatandaşlar tepki gösterdi.
 
EKİM
 
Pamukova ilçesinde meydana gelen trafik kazasında tır, yolcu durağını altına aldı. Kazada, 1'i çocuk olmak üzere 2 kişi öldü. 3 kişi ise yaralandı.
 
Diyarbakır’dan fındık toplamak için geldiği Karasu'da arkadaşıyla yolda yürürken kendilerine sataşan grubun içindeki bir kişi tarafından tabancayla başından vurularak ağır yaralanan 19 yaşındaki genç öldü.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taklit ve tağşiş ürün satan gıda teröristlerini afişe etti. Sakarya'da da çok sayıda firmanın yer aldığı listeye göre sucuklarda at, eşek eti tespit edildi. Kebap diye satılan ürünlerde kanatlı eti çıktı. Bir firmanın terayağ diyerek sattığı üründe bitkisel yağ çıktı.
 
Sakaryaspor Kulüp Başkanı İbrahim Nalbant sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti.
 
Suriye’ye düzenlenen Barış Pınarları Harekatına katılan Sakaryalı Uzman Çavuş Faruk Kumaş, patlayan bombadan saçılan şarapnel parçalarıyla yaralandı
 
Geyve İlçesinde Sakarya Nehri'ne balık avına çıkan iki kişinin bulunduğu kayık alabora oldu. Nehre düşen iki kişi boğularak yaşamını yitirdi. 
 
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında yargılanan Akyazı eski Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı beraat etti.
 
Sakarya Üniversitesi Tarih bölümünden mezun olan piyade Teğmen Kamuran Ablak, Irak'ın kuzeyindeki Pençe -3 operasyonunda şehit oldu.
 
Terör örgütü DEAŞ’ın lideri Bağdadi için sonun başlangıcı 2018’de beş yardımcısından biri olan İsmail el İthavi’nin Sakarya’da yakalanıp Irak’a iade edilmesiyle başladı. İthavi’nin verdiği bilgilerle Irak istihbaratı, eksik parçaları tamamlama fırsatı buldu. İthavi, ABD’nin Bağdadi’nin Suriye’deki adresini tespit etmesinde de kilit rol oynadı.
 
KASIM
 
Sakaryaspor'da gerçekleşen olağanüstü genel kurulda başkanlığa Cumhur Genç seçildi
 
Belarus'ta düzenlenen Avrupa İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası'nda Karapürçekli sporcu Onur Arı Avrupa Şampiyonu oldu.
 
Ferizli L Tipi Kapalı Cezaevinde bir tutuklu banyoda kendini astı.
 
Adapazarı ilçesinde içlerinde işçi servisinin de olduğu ve toplamda 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında anne, baba ve 7 aylık bebekleri hayatını kaybederken 7 kişi de yaralandı.
 
Hendek ilçesindeki bir evde çıkan yangında 2 çocuk yanarak hayatını kaybetti.
 
Adapazarı ilçesinde bir kişi, alacak verecek meselesini görüşmek için biraraya geldiği şahıslara rastgele ateş açarak kuzenini öldürdü. 
 
Ferizli Karasu arasındaki Akgöl’e balık tutmak için kayıkla giren 3 gençten 2’si boğuldu. 
 
ARALIK
 
Karasu ilçesinde meydana gelen kazada 3 kişi öldü.
 
SASKİ'de önceki dönem daire başkanlığı görevinde bulunan akademisyen Cengiz İ., SAÜ'de öğretim görevlisi olan eşi Elif İ.'yi 17 yerinden bıçakladı.
 
Erenler'de Sakarya Üniversitesi Kimya Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Mehmet Ali Çetin, siyanür içerek hayatına son verdi. Üniversite öğrencisinin siyanürü alışveriş sitesinden aldığı ortaya çıktı. Gencin öldüğü eve gelen 3 sağlık personeli ve ambulans da karantinaya alındı.
 
Ankara ile Sakarya arasında yüksek hızlı trenlerin (YHT) durmadığı ara istasyonlardaki ulaşım ihtiyacını karşılayacak Boğaziçi Ekspresi, ilk seferinde Arifiye'ye geldi.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Serdivan'da iki genci vurmuştu, yakalandı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden