Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Sakarya Nehri kimyasal atıklarla kirletilmeye devam ediyor

11-01-2018 15:54:13 - SAKARYA
Sakarya Nehri kimyasal atıklarla kirletilmeye devam ediyor

Söğütlü ilçesinden geçen Sakarya Nehri’ne bırakılan kimyasal atıklar nedeniyle bir kısmı siyaha bürünen nehrin kokusu vatandaşları canından bezdirdi.

Özgür Adımlar
Vatandaşlar atıkların nehirde balıkların ölmesine ve mahallelerini koku sarmasından şikayetçi olduğunu belirterek biran önce bu durumun son bulmasını istediler.
 
Yapılan ihbarlar sonrasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri olay yerine gelerek kimyasal atıktan numune aldı. “Vicdanen razı olamıyoruz”
 
Konuyla ilgili gerekli yerlere şikayette bulunduklarını ancak bu sorunu yaklaşık 4 senedir çektiklerini belirten mahalle sakinlerinden Halil Küksal, “Çağlayan Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Bu pis su atık sıkıntısını 3-4 senedir çekiyoruz. Hatta evimizde otururken zaman zaman fosseptik çukuru patladı mı diye araştırma yapıyoruz.
 
Sonrasında ise kokunun buradan geldiğinin tespitini yapıyoruz. Birçok yere bildirdik bu konudan çoğu yetkilinin haberi var. Bu sıkıntının bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu kokuyu çekmekten ziyade, bu koca Sakarya Nehri’nin bu şekilde kirlenmesine, burada var olan balıkların telef olmasına vicdanen razı olamıyoruz. Daha doğrusu bunun peşindeyiz.
 
Sakarya nehrinin daha fazla kirlenmesini istemiyoruz. Yetkililer gelerek burada incelemelerde bulundu, raporları ve ihtarı yapacaklarını söylediler. Bu tabloda en son çare sesimizi duyurabilmek için Sakarya Nehri’nin güzelliği için, içerisinde yaşayan güzel varlıklar için, Allah rızası için bu konunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Bir tekstil fabrikasının atığı deniyor. Artık bu konunun tespiti yapılsın. Sadece bizim gördüğümüz kadarı bu ama bunun ilerisi, devamı, kaynağı neresi bunu bilemiyoruz” dedi. “Bu çileyi 4 yıldır çekiyoruz”
 
Kokunun 2013 yılından beri devam ettiğini ve 5 kilometrelik bir alana yayıldığını söyleyen Erdem Küksal ise, “Koku, 2013’ün yılından bu yana devam ediyor. Biz hayvanlarımızı Sakarya Nehri’nin içerisinde sulayabiliyorduk, eğlenip yüzebiliyorduk. Ama şimdi bu atıktan sonra bir takım balıklar telef oldu. Sakarya Nehri’ne bırakılan atıkla birlikte oluşan koku yaklaşık 5 kilometrelik bir alana yayılıyor.
 
Köyümüze misafir gelmek istemiyor. Balkonda otururken bu kokuyu çekiyoruz, rahatsız oluyoruz. Aynı zamanda biz bunun için yaklaşık 4 yıldır gerekli yerlere şikayetlerde bulunuyoruz. Artık çok rahatsız oluyoruz ve bitmesini istiyoruz” diye konuştu.
 
 
Akgün Restoran Çorba
Sakarya Nehri kimyasal atıklarla kirletilmeye devam ediyor
Güven Yapı
Sakarya Nehri kimyasal atıklarla kirletilmeye devam ediyor

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks