Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Sakarya ikinci tarım fuarı açıldı

25-10-2019 16:39:29 - SAKARYA
Sakarya ikinci tarım fuarı açıldı

Sakarya 2. Tarım ve Hayvancılık makinaları teknolojileri ve yem fuarı ziyaretçilere açıldı

Özgür Adımlar
Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar ve Meclis Başkanı Muzaffer Başer,  24 – 27 Ekim Tarihleri arasında ziyarete açık olacak olan 2. Si düzenlenen Sakarya Tarım Fuarının açılış programına katıldı.  
 
GL Platform tarafından Hendek Çok Amaçlı Fuar Alanı’nda düzenlenen fuarın ilk gününe, kadın çiftçilerin kıyasıya yarışı damga vurdu. Son iki yarışmacının berabere kaldığı yarışmanın sonucu kura ile belirlendi. Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kadın Çiftçi Yarışması”nın galibi Adapazarı ilçesinden Rukiye Erdem oldu. Erdem, ödülünü Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Sakarya Zıraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar’ın  elinden aldı. 
 
Açılış töreninde konuşan Vali Nayir, tarım ve hayvancılığın yeni teknolojilere ve gelişmeye muhtaç olduğuna dikkat çekerek “Dışarıya olan bağımlılığı azaltmak, üretimi daha verimli hale getirmek, nüfusu kırsalda tutabilmek için çiftçilerin mutlaka desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Nayir “Daha iyi üretim yapmak için hepimiz çiftçinin yanında olmalıyız. İnanıyoruz ki biz gerekli destekler sağlandığında daha iyisini yapacak imkanlara sahibiz” diye konuştu. Vali Nayir, fuarların üreticiyi yeniliklerle buluşturduğunu da ifade ederek "Daha iyiye ulaşmak için gereken tüm etkenler fuarlardadır ve fuarlar tüm ülkenin geleceğini belirler. Sakarya da tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin geleceğidir” dedi.
Güvenli gıdanın anahtarı "tarım"
 
Sakarya Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar ise Türkiye'nin üretmek zorunda olduğuna dikkat çekti. Bayraktar “Kimin dost, kimin düşman olduğunun belli olmadığı bir dönemden geçiyoruz. Bilin ki şimdi silah vermeyen, ileride gıda da vermeyecek. Bu yüzden ülke olarak, devlet olarak gerekli desteklerle üreticiye sahip çıkmalıyız. Üretici kazanırsa, Türkiye kazanır. Bunun için de çiftçilerimize destek çıkmak zorundayız” dedi. 
 
TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkan Vekili Ayhan Zeytinoğlu, “Sakarya Tarım ve Hayvancılık makineleri, teknolojileri ve yem fuarının bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Artık geleneksel hale gelen bu fuarın sektöre büyük bir katkı sunacağına inanıyorum. Tarım ve hayvancılık sektörü ülkemizin belirlediği ekonomik hedeflere ulaşabilmesinin iki kilit sektörü durumundadır. Bugün Türkiye tarım ürünleri ihracatını gün geçtikçe arttıran bir ülke haline gelmiştir. Tarım-Hayvancılık fuarları; müstahsilleri, tarımsal girdi ve makine üreticilerini ve gıda imalatçılarını bir araya getiren etkinliklerdir. Müşteriye ulaşmanın yanı sıra fuarlar kendini yenilemek isteyenler için de bulunmaz bir fırsattır. Bugün de ülkemizin çok değerli fuarlarından birinde bir aradayız. Geçen yıl 60 bin katılımcının ziyaret ettiği fuarımıza bu yıl çok daha yüksek bir katılım olacağına inanıyorum. Ben emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
 
Fuarın açılışının ardından heyet, standları ziyaret etti.
Akgün Restoran Çorba
Sakarya ikinci tarım fuarı açıldı
Ürdüç
Sakarya ikinci tarım fuarı açıldı
Sakarya ikinci tarım fuarı açıldı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

UB Group