Aydın Metal
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Sakarya dan Doğu Hama ya 2 tır yardım

03-01-2018 09:56:13 - SAKARYA
Sakarya dan Doğu Hama ya 2 tır yardım

İnsani Yardım Derneği (İHH) Sakarya Temsilciliği,Suriye Doğu Hama’da yaşanan bombardıman nedeniyle o bölgeye yardım kampanyası başlatıldı.

Hardal Burger Akyazı
Kuzey Hama ve İdlib'in güneyinde yaşanan bombardıman sonrasında çok sayıda insanın Türkiye sınırına doğru göç etmeye başladı.
 
Yaşanan bombardıman nedeniyle o bölgeye İHH Sakarya Temsilciliği yardım kampanyası başlatıldı. İHH Sakarya Temsilcisi Sebahattin Aydın konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
 
"20-25 bin insanın göç ettiğini tespit ettik" İHH Sakarya Temsilcisi Sebahattin Aydın yaptığı açıklamada, “Maalesef Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün iyi niyetine rağmen Suriye'de ateşkes hiçbir zaman sağlanamadı. Bugün yeniden en şiddetli hali ile savaşın yeniden başladığı, insanların katledildiği, bombardımana tabi tutulduğu ve yoğun göç dalgasının Türkiye sınırına doğru hareket ettiği dönem için buluştuk.
 
Bu 7 yıl boyunca Türkiye misafirhane bir şekilde Suriye'de mazlum kardeşlerimize kol kanat germekten hiçbir zaman geri durmadı. Şimdi yeniden Cenevre Anlaşması ve Türk-Rus-İran görüşmelerine aykırı olarak Kuzey Hama ve İdlib'in Güney’inde son bir haftadır yoğun bir bombardımana şahit olmaktayız. Bombardıman sonrasında çok sayıda insan Türkiye sınırına doğru göç etmeye başladı.
 
Aslında bu savaş, bütün ateşkes çağrıları ve Türkiye'nin bütün iyi niyetli adımlarına rağmen hiçbir zaman bitmemiş bir savaş. Son bir haftadır başlayan bombardıman sonrasında İdlib merkez ve Kırsalına 6 bin aile yani yaklaşık 20-25 bin insanın göç ettiğini tespit ettik.
 
Yine Türkiye sınırına yakın bölgelere ise 10 bine yakın insan göç etmiş durumda. İHH insani yardım vakfı kriz bölgelerine insani yardım ulaştırmaya devam ediyor" dedi. "En kısa süre içerisinde bölgeye ulaştırılacak” Aydın sözlerinin devamında, “Buradan tüm halkımıza ve tüm kamuoyuna çok acil koduyla çağrıda bulunmak istiyoruz.
 
Özellikle savaşın biran önce durdurulması, bombardımanın nihayete ermesi için girişimde bulunmalıyız. Aynı şekilde böglede; çadır, battaniye, mat, sünger, hasır, çocuk bezi ve maması, hijyen setleri, ilaç, mont, bot, kışlık kıyafetler, yağmurluk ve her çeşit gıdaya ihtiyaç vardır. Bölge bulunan arkadaşlarımız 10 bin aileye gıda paketi oluşturup dağıtmaya başladılar.
 
Tüm iyi niyetli çabalara rağmen Hama'da, Guta'da ve İdlib'te bombardıman savaşın ilk günlerinde ki yoğunluğunu kaybetmesine rağmen, aralıksız bir şekilde devam ediyor. Son günlerde ise bombardıman sanki Halebin düştüğü dönemin hemen önceki halini hatırlatacak şekilde yoğunlaştı.
 
Bizler Sakarya İHH yönetim ve ilçe temsilcileri olarak bölgeye 2 tır insani yardım malzemesini hazırlayarak hareket ediyoruz. Bugün içerisinde 2 tır insani yardım malzememizi bölgeye götüreceğiz. Bağışçılarımız tarafından hazırlanan ve kışlık kıyafetlerin bulunduğu bir tırda en kısa süre içerisinde bölgeye ulaştırılacak.
 
Buradan tüm Sakarya’ya, gençlerimize, işadamlarımıza, yardım kuruluşlarımıza, derneklerimize, hanım ablalarımıza seslenmek istiyorum. İdlib'in, Halep'in durumuna düşmemesini istiyorsak erkenden harekete geçmemiz gerekiyor.
 
İdlib kuşatıldıktan sonra, düşmek üzereyken 100 bin kişi değil 1 milyon kişi gitsek, yardımlarımızı 10 katına çıkarsak bir anlam ifade etmeyecek. Yarın olmadan, geç olmadan bugün harekete geçmek durumundayız" diye konuştu.
 
Öte yandan, dernek tarafından toplanan insani yardım malzemesi dolu 2 tır, bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.
 
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks