Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Safitürk ün Şehit edilmesi emrini veren terörist öldürüldü

02-02-2018 18:04:31 - SAKARYA
Safitürk ün Şehit edilmesi emrini veren terörist öldürüldü

İçişleri Bakanlığı mavi renkli arananlar listesinde bulunan terör örgütü PKK’nın sözde Amed eyalet sorumlusu Murat Üçer Diyarbakır Lice’de öldürüldü.

Hardal Burger Akyazı
Jandarmanın operasyonunda Üçer ile birlikte örgütün sözde bölge sorumlusu Veli Taşkıran ve 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Üçer’in 2016 yılında Mardin Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit edilmesi dahil bir çok kanlı eylemin talimatını veren isim olduğu açıklandı.
 
ÖZEL BİRLİK OPERASYONU
 
Operasyonla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, dün akşam bir ihbar üzerine Lice ilçesi Dernek köyü Çalıbükü mezrasına özel birlik operasyonu düzenlendiğini belirtti. Bir araca yapılan dur ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 4 PKK’lı teröristin öldürüldüğünü kaydeden Vali Güzeloğlu, 1 jandarma personelinin de yaralandığını ifade etti. Vali Güzeloğlu açıklamasında ölü ele geçen PKK elebaşlarından Murat Üçer’in bir çok kanlı eylemin planlayıcısı ve asli faili olduğunu vurguladı.
 
KANLI EYLEMLERİN PLANLAYICISI
 
Terörist Murat Üçer’in Kaymakam Safitürk’ün katledilmesi dışında talimatını verdiği eylemlerden bazıları şöyle: Dicle Ak Parti İlçe Başkanı Deryan Akter’in 11 Ekim 2016 tarihinde şehit edilmesi, Ocak 2017’de Diyarbakır’da 5 şehidin verildiği çevik kuvvet otobüsü saldırısı, 4 Kasım 2016’da 3 şehidin verildiği Diyarbakır Emniyet ek hizmet binasına yapılan bombalı saldırı, 11 Nisan 2016’da 2 şehidin verildiği Hani İlçe Jandarma Komutanlığına saldırı. 
 
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

UB Group