Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

Nazlı Hemşire hayata tutundu

16-07-2020 10:34:30 - SAKARYA
Nazlı Hemşire hayata tutundu

Sakarya’da kronik karaciğer hastası olduğu ortaya çıkan hemşire Nazlı Tuğçe İmamoğlu, 54'ten 31 kiloya düştü.

Hardal Burger Akyazı
Vefatın eşiğine gelen Nazlı hemşire, amcasının karaciğeriyle sıhhatine kavuştu.
 
Hürriyet’ten Fatma Aksu’nun haberine göre, Sakarya’da yaşayan hemşire Nazlı Tuğçe İmamoğlu (22), geçen ekim ayında, karın ağrısı şikayetiyle acile gitti. Tabipler, yumurtalık kisti patlaması olduğu düşünerek, Nazlı hemşireyi ameliyata aldı. Ameliyat sırasında genç hemşirenin kronik karaciğer hastası olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 1 ay boyunca yapılan tetkikler sonrasında ‘Faktör V leiden mutasyonu’ denilen vücutta çok pıhtılaşmaya yatkın bir genetik marazı olduğu anlaşıldı. Tabipler, Nazlı hemşireye, hayatta kalabilmesi için karaciğer nakli olması gerektiğini söyledi. Koronavirüs süreci nedeniyle ameliyat olamadı. Öte yandan tetkikler sonucunda anne, baba ve kardeşi de taşıyıcı olduğu için, donör olamayacakları anlaşıldı. Bu süreçte Nazlı hemşire 54 kilodan 31 kiloya düştü. Durumu süratle kötüleşince, acil olarak özel bir hastaneye sevk edildi. Burada, Prof. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen 7 saatlik ameliyatta amcasından yapılan karaciğer nakliyle sıhhatine kavuştu.
 
‘İNANDIK VE BAŞARDIK’
 
Sıhhatine kavuşan hemşire İmamoğlu yaşadıklarını şu laflarla aktardı: “Anne ve babamın akraba olmamasına karşın yaşadığım genetik hastalık kardeşimde de vardı, bu sayede onun da tedavisine başlanmış olundu. Ameliyatta karnımdan 8 kilo asit boşaltılmış ve 4 kilo tartısında hastalıklı karaciğerim de çıkartılmış. Ağır bakım sürecimin daha uzun olacağı düşünülüyordu gelgelelim çok süratli toparladım. Bedellerim çok âlâ ve amcamın karaciğeri çok süratli koordinasyon sağladı. Hayatım pamuk ipliğine bağlıydı. Lakin bizler inandık ve hekimlerim sayesinde sıhhatime kavuştum.”
 
Yeğenine hiç tereddüt etmeden karaciğerini veren Hakan İmamoğlu hislerini “O benim canım, hasta olması bizi çok üzdü. Birbirine çok bağlı bir aileyiz. Abim de olsa benim için tıpkı şeyi yaparlardı. Yeğenim güzelleştiği ve buna vesile olduğum için çok mutluyum” laflarıyla lisana getirdi.
Ürdüç
Nazlı Hemşire hayata tutundu
Güven Yapı
Nazlı Hemşire hayata tutundu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sağlık Bakanlığı'na 36 bin sözleşmeli personel alınacak
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)