Metal işçilerinden tepki: Eylemler devam ediyor
Sakarya’da faaliyet gösteren çeşitli metal fabrikalarında çalışan işçiler, MESS ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlattıkları protesto eylemlerini sürdürüyor. İşçiler, talepleri karşılanıncaya kadar mücadelelerini kararlılıkla devam ettireceklerini vurguluyor.
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında 2025–2027 yıllarını kapsayan grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması, kent genelindeki sanayi tesislerinde tepkilere yol açtı. Sakarya’daki birçok fabrikada metal işçileri, vardiya giriş ve çıkışlarında alkışlar ve ıslıklar eşliğinde tepkilerini ortaya koydu.
Fabrika önlerinde bir araya gelen işçiler, adil ücret, insanca yaşam ve daha iyi çalışma koşulları taleplerini dile getirdi. İstanbul’da gerçekleştirilen son toplantıdan da uzlaşma çıkmadığı öğrenilirken, eylemlerin önümüzdeki günlerde artarak devam etmesi bekleniyor.
Sendika yetkilileri, mevcut tekliflerin işçilerin beklentilerinin gerisinde kaldığını belirterek, toplu iş sözleşmesi sürecinde geri adım atılmayacağını ifade etti. İşçiler ise haklarının yok sayılmasına karşı sessiz kalmayacaklarını, çözümün masa başında sağlanmasını istediklerini ancak talepleri karşılanana kadar demokratik ve barışçıl eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.




