Aydın Metal
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Maket polis aracı kazaları önleyecek

28-08-2017 12:47:04 - SAKARYA
Maket polis aracı kazaları önleyecek

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri D-100 karayolu üzerinde ve belli karayollarına kazaları azaltmak için maket trafik polis araçları yerleştirdi

Özgür Adımlar
Trafikte görülen olumsuzlukların ve sürücülerin trafik kuralı ihlali yapmasının önüne geçmek için yol kenarına yerleştirilen maket trafik polisi aracı, hareket halindeki sürücülerin de dikkatini çekiyor. Uzaktan bakınca gerçek sanılan aracın maket olduğu sürücüler tarafından ancak yanından geçerken fark edilebiliyor. Maket trafik polisi aracı ile kazaların ve kural ihlallerinin önlenmesi hedefleniyor.
 
Güzel bir uygulama

Hendek'ten Adapazarı istikametine gelen Soner Başmanav isimli sürücü uygulamanın çok güzel olduğunu belirterek, “D-100 karayolunda Hendek’ten Adapazarı’na istikametine gidiyordum. Maket polis aracını gördüm, nasıl bir şey diye merak ettim aracımı yol kenarına çekerek inip baktım. Güzel bir uygulama olmuş aslında çünkü bu yol üzerinde araçlar çok suratlı gidebiliyorlar. Maketin az gerisinde hemen yol ayrımı var zaten orada daha öncesinde çok trafik kazaları olmuştu, tanıklık etmiştik. O yüzden güzel bir uygulama olmuş emniyet karayolları ve polis ekiplerini bu açıdan tebrik ediyorum. İnsanları caydırma konusunda başarılı olmuş. Zaten belli oluyor, maketi görünce hemen araçlarda bir yavaşlama oluyor” dedi.
 
Maketi görünce yavaşlıyorlar

Uğur Acet isimli başka bir sürücü ise, “Düzce’den Adapazarı’na doğru geliyordum. Sonra bu maket aracı gördüm. Tam da bu hız yapılmaya müsait yolda maket güzel bir noktaya koyulmuş. Hem hız kesebilme bakımından hem de sürücü hataları ve kazaları engelleme bakımından güzel bir uygulama olmuş. Bende maketi gerçek zannederek hızımı düşürdüm. Zaten burada görüldüğü gibi çoğu araç maket aracı görünce gerçek sanarak yavaşlıyor. Normalde daha hızlı geliyorlar, maket polis aracının konulduğu noktada yavaşlama oluyor. Kazaları baya bir engelleyecek diye düşünüyorum” diye konuştu.
Marmara Göz
Maket polis aracı kazaları önleyecek
Akgün Restoran Çorba
Maket polis aracı kazaları önleyecek

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks