Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

Koronadan korunmak için ağaç evde yaşıyorlar

01-04-2020 15:30:06 - SAKARYA
Koronadan korunmak için ağaç evde yaşıyorlar

Adapazarı ilçesinde yaşayan İsmail ve Fatma Çetin çifti, koronavirüse karşı ilginç bir önlem aldı.

Özgür Adımlar
Yapılan uyarıları dikkate alan çift, daha az insanla görüşüp kendilerini izole etmek için ormanın ortasında bulunan bir ağacın üzerine yapmış oldukları evde yaşamaya başladı.
 
Adapazarı ilçesi Demirbey Mahallesi'nde ikamet eden 63 yaşındaki İsmail Çetin isimli vatandaş, doğa ile iç içe yaşamak için yaklaşık 4 ay önce oturduğu mahallede bulunan ormanlık alandaki bir ağacın üzerine ev inşa etti. 60 yaşındaki hayat arkadaşı Fatma Çetin'in de şeker hastası olması dolayısıyla temiz hava alabilmek için bazı günlerde ağaç eve gelerek vakit geçiren çift, koronavirüs salgını sonrasında ise kendi tedbirleri çerçevesinde bu evde kalmaya başladılar.
 
TEMASTAN KAÇINIYORLAR
 
Eşinin şeker hastalığı sebebi başta olmak üzere yaşlarını da göz önünde bulundurarak böyle bir yöntemi uygulamaya başladıklarını aktaran İsmail Çetin, yakın çevresi başta olmak üzere hiç kimseyle görüşmediklerini ve bu süreç boyunca da olabildiğince az insanla görüşerek, temastan kaçındıklarını dile getirdi. Virüsten korunmak için tedbir alan çift, bu süreçte ailesi, çocukları ve torunlarını göremedikleri için özlem duyduklarını da dile getirerek, tüm Türkiye'ye 'Evde Kal' çağrısı yapmayı da ihmal etmedi.
 
''SABIRLI OLACAĞIZ''
 
Koronavirüs sonrasında ağaç eve gelerek kalmaya başladıklarını aktaran Fatma Çetin, "Biz bu ağaç evi daha önceden yapmıştık. Ama sonrasında böyle bir hastalık geldiği için buraya geliyoruz; stres atıyoruz, yiyoruz, içiyoruz, namazımızı kılıyoruz. Torunlarımı çok özledim, her gün resimlerine bakıp ağlıyorum, Allah'a dua ediyorum bugünlerimizin hemen bitmesi ve çoluk çocuğumuza kavuşabilmemiz için. Onlar da bunaldı iyice, evlerinde bir yere çıkamıyorlar. Gelmek istiyorlar sürekli yanımıza. Ama inşallah sabırlı olacağız, Allah'ta bize sabrımızın sonunu verecek inşallah. Herkes evinde otursun, inşallah bugünleri de atlatacağız. Ondan sonra hep birlikte tekrardan sokaklara çıkıp çayımızı içerek, muhabbetimizi edeceğiz." dedi.
 
''TEDBİR ALMAMIZ GEREKİYOR''
 
Vatandaşları evlerinde kalma konusunda uyaran ve gerekli tedbirleri almalarını söyleyen İsmail Çetin, "Yaşamak güzel, kimse ölmek istemez. Onun için temiz hava ve bol güneş olduğu için doğaya kaçtık. Bir yerden esinlenerek bu evi yapmıştım ve iyi ki de yapmışım. Öncelikle biz bu evi eğlence amaçlı yaptık, şimdi başımızda bulunan hastalıktan korunmak için eşim ile buraya geldik. Bir gün bu hastalık bitecek, eşimiz dostumuza kavuşacağız inşallah. Ben de buradan yeniden tekrarlamak istiyorum yetkililerin açıklamalarına güvenerek sokağa çıkmayalım. Hasretimiz büyük ama başa gelen çekilir. Her gün kızlarımız, torunlarımız arıyor; 'Dede çok özledik' diyorlar. 'Sabredin bu da bitecek yine kavuşacağız ve oyunlar oynayacağız.' diyorum. Cenab-ı Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın ve bütün hastalarımıza acil şifalar versin. Dışarıda gezen vatandaşlarımızdan da kendi tedbirlerini almalarını istiyorum. Ölüm Allah'tan ama tedbirimizi almamız gerekir." ifadelerini kullandı.
Akgün Restoran Çorba
Koronadan korunmak için ağaç evde yaşıyorlar
UB Group
Koronadan korunmak için ağaç evde yaşıyorlar
Koronadan korunmak için ağaç evde yaşıyorlar
Koronadan korunmak için ağaç evde yaşıyorlar

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Havvatfkci 4 yıl önce2020-04-02 17:44:32

Padişaha kızın olacek dediklerinde padişah kızını denizin ortasında ev yapıp oraya koymuş taki sepette yılan gelip sokana kadar. ecel gelince istersen gökyüzüne cik

0
-1
Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran