YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Konutta Hareketlilik

03-08-2019 09:24:27 - SAKARYA
Konutta Hareketlilik

Konut faizlerinin düşmesiyle birlikte konut almak isteyenler için büyük fırsat oluştu.

Hardal Burger Akyazı
Konut faizlerinin düşmesiyle birlikte konut piyasasında hareketlilik yaşanmaya başladı. Sektörde uzun süredir zam olmadığını, maliyetlerin satış fiyatına yansıtılmadığını belirten sektör temsilcileri, konut almak için en uygun zamanın içinde bulunduklarını kaydediyor. 
 
Türkiye'nin 3 büyük bankasından Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut kredisi faiz oranını yüzde 1'in altına 0.99'a indirirdi. Öte yandan, tüketici kredisinde ise 60 aya kadar vadede faiz yüzde 1.49'a düşürüldü. 
Özellike Merkez Bankası'nın politika faizinde indirime gitmesini ardından yaşanan ekonomide canlanma ile birlikte üç bankanın konut faizlerini düşürmesi ev almak isteyen vatandaşları harekete geçirdi. Yatırımcı da yönünü yeniden inşaat sektörüne çevirdi. 
 
Bitmiş yapı stokunun faizlerin düşmesiyle birlikte kısa sürede tükeneceğini belirten sektör temsilcileri, sektörde uzun süredir zam olmadığını,maliyetlerin satış fiyatına yansıtılmadığını ifade ederek ev almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi. 
 
Az sayıda ki konut stokunun bulunduğunu vurgulayan sektör temsilcileri, konut almak isteyenlerin bu süreci iyi değerlendirmesi tavsiyesinde bulundu.
 
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Cumhurbaşkanından Sakaryalı Efe Yağız'a övgü
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden