Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

Kış lastiği zorunlu mu?

22-11-2017 15:29:23 - SAKARYA
Kış lastiği zorunlu mu?

Kış lastiği zorunlu mu konusu, araç sahiplerinin sorguladığı konular arasında yer almaya devam ediyor

Özgür Adımlar
 Araçlarında yer alan lastikleri, kış şartlarına uygun getirmemeleri halinde ceza ile karşılaşacak olan sürücüler, bu durumla karşılaşmamak adına kış lastiği zorunluluğu konusunu araştırmaya başladı. Uzmanlar hususi tescilli taşıtların kış lastiği takma zorunluğu olmasa da can, mal güvenliği ve güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerektiğini belirtiyor.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca daha önce yapılan açıklamada, hususi tescilli taşıtların kış lastiği takma zorunluğu olmadığı belirtilmişti.
 
Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların ise kış lastiği kullanmasının zorunlu olduğu açıklanmıştı. Kış lastiği zorunluluğuna ilişkin esasları belirleme yetkisi 9 Şubat 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanan 687 nolu KHK ile Bakanlığa verilmişti.
 
1 Nisan 2017'de Resmi Gazetede yayımlanan, 'Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ' ile Kanun maddesine bağlı olarak usul ve esaslar belirlenmişti.
 
Buna göre, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu olup yapılan düzenleme, hususi olarak tescil edilmiş taşıtların kış lastiği takmalarını kapsamıyor. Ayrıca, belirtilen tarih aralıklarında il sınırları içerisinde kış lastiği uygulanacağı tarih aralıkları ile ilgili duyurular ilgili Valiliklerce yapılacak.
 
Ayrıca yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların dışında kalan hususi araçlar için kış lastiği zorunluluğu olmamasıyla birlikte, can, mal güvenliği ve güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması öneriliyor. 
 
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks