Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Karapürçekte Ahilik Geleneği Yaşatılıyor

10-02-2020 10:13:58 - SAKARYA
Karapürçekte Ahilik Geleneği Yaşatılıyor

Karapürçek'te Ahilik geleneği her ayın ilk Cuma günü ilçe pazarındaki etkinliklerle devam ettiriliyor.

Hardal Burger Akyazı

Geleneklerin yaşatıldığı ilçelerimizden Karapürçek’te Osmanlı Döneminden günümüze gelen Ahilik geleneği her ayın ilk Cuma günü ilçe pazarındaki etkinliklerle devam ettiriliyor.

Şubat ayının ilk Cuma günü ilçe merkezindeki pazar yerinde Karapürçek Kaymakamı Mehmet Ali Semiz, Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, tüm kurum amirleri ve ilçe esnafının katılımıyla Ahilik geleneğinin yaşatılmasıyla ilgili program düzenlendi. İlçe Müftüsü ve Merkez Cami İmam Hatibi tarafından Kur’an-ı Kerim okundu Ahi duası yaptırıldı.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenme modeli olarak bilinen Ahilik’in yaşatıldığı program sonunda esnaflara ve vatandaşlara çorba ikramı yapıldı.

Ahi Evran tarafından kurulan günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen olarak geçmişten günümüze yaşatılan en güzel geleneklerin başında geliyor.

Akgün Restoran Çorba
Karapürçekte Ahilik Geleneği Yaşatılıyor
Ürdüç
Karapürçekte Ahilik Geleneği Yaşatılıyor
Karapürçekte Ahilik Geleneği Yaşatılıyor

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden