ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

İl Hıfzıssıhha Kurulu'nda bu kararlar alındı

08-05-2020 22:16:40 - SAKARYA
İl Hıfzıssıhha Kurulu'nda bu kararlar alındı

İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu, Toplum sağlığı ile kamu düzenini korumak ve virüsün yayılmasını engellemek adına önlemler adına kararları açıkladı

Özgür Adımlar
Toplum sağlığı ile kamu düzenini korumak ve virüsün yayılmasını engellemek adına önlemler ile ek tedbirlerin ele alındığı Vali Ahmet Hamdi Nayir'in başkanlığında olağanüstü toplanan Sakarya İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı kararlar açıklandı. 
 
Kararda vatandaşların sosyal izolasyona önem vermeleri ve alınan kararlara büyük hassasiyet göstermeleri salgının yayılımını önlemede büyük önem arz ettiği vurgulandı.
 
Koronavirüs (Covid-19) salgınının ülkemizde kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla il, ilçe ve beldelerimizdeki mahalle/semt pazarlarında uyulması gereken kurallar belirlenerek; pazarlarda giyim, oyuncak vb. zaruri olmayan ihtiyaç malzemelerinin satışına izin kısıtlanmasına yönelik daha önce İl Hıfzıssıhha Kurul kararları alınarak kamuoyuna duyurulduğu belirtilen kararda, gelinen noktada kaydedilen olumlu gelişmeler ile Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda pazarlarda giyim, oyuncak vb. zaruri olmayan ihtiyaç malzemelerinin satışının kısıtlanmasına yönelik tedbirler 04.05.2020 Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirildiği, Koronavirüs salgınının etkileri gözetilerek belirlenecek kurallara uyulması kaydıyla 11.05.2020 tarihinden itibaren kısıtlamaların kaldırılabileceğine ilişkin karar alındığı ifade edildi. 
 
Alınan kararlar ise şöyle; "
 
1) İl, ilçe ve beldelerimizdeki mahalle/semt pazar yerlerinde 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü sabah 09.00 itibariyle giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye/nalburiye vb. ihtiyaç malzemelerinin satışı yapılabilecektir.
 
2) Pazar yerlerinde anılan malzemelerin satışını yapacak pazarcı esnafı ve kurallar ile ilgili 01.04.2020 tarih 14 karar nolu İl Hıfzıssıhha Kurul kararında belirtilen pazar yerleri için getirilen her bir satış yeri (tezgah/sergi) arasında en az 3 metre mesafe olması şartı, pazarcı esnafının ağız ve burnunu kapatacak şekilde maske kullanması tedbirleri başta olmak üzere belirlenen tüm kurallara uyulacaktır.
 
3) Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin Valilik/Kaymakamlıklar tarafından uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince üst limitten işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması tedbirleri uygulanacaktır."
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Cumhurbaşkanından Sakaryalı Efe Yağız'a övgü
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden