Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

GÖKHAN KİLİT TÜRKİYE RAPORTÖRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

21-01-2020 20:36:05 - SAKARYA
GÖKHAN KİLİT TÜRKİYE RAPORTÖRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

Gökhan Kilit Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü ile görüştü

Hardal Burger Akyazı
Muhammet Gökhan Kilit  Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor'un Türkiye’ye gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret  kapsamında iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldiği çalışma yemeğine katıldı.
 
Yemekte Türkiye-AB ilişkilerinde ve dış politikada yaşanan son gelişmeler, gümrük birliğinin güncellenmesi, göç ve mülteci işbirliği konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
 
AP'nin yeni Türkiye Raportörü Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu (S&D) mensubu İspanyol Parlamenter  Nacho Sánchez, bu görevi 2014-2019 yasama döneminde üstlenen aynı siyasi gruba mensup Hollandalı parlamenter Kati Piri'den devraldı. Sanchez Türkiye Raportörlüğü görevini 2019-2024 yıllarını kapsayan AP'nin 9'uncu yasama dönemi boyunca yürütecek.
 
Mayıs ayında gerçekleşen AP seçimlerinde İspanyol Sosyalist İşçi Partisi'nden seçilerek ilk kez AP'ye giren Sánchez, AP Dış İlişkiler Komitesi, İnsan Hakları Alt Komitesi, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Moldova ve Ermenistan'ın oluşturduğu Euronest Parlamenter Meclisi AP Heyeti Üyesi.
 
AP Türkiye Raportörü Sánchez, 2016-2018 tarihleri arasında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenter Meclisi'nde İspanyol delegasyonunun başkanlığını üstlenmişti. AGİT Parlamenterler Meclisi Demokrasi, İnsan Hakları ve İnsani Konular Komisyonu Başkanı ve Göç ve Mülteciler Geçici Komisyonu üyesi olarak görev yapan Sánchez, aynı zamanda AGİT gözlem misyonları kapsamında Türkiye'de gerçekleşen seçimleri de yakından takip eden bir isim olarak tanınıyor.
 
AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini'den görevi devralan İspanya Dışişleri eski Bakanı Josep Borrell'e olan yakınlığıyla tanınan Sánchez, selefi Hollandalı parlamenter Piri'ye kıyasla daha dengeli bir seçim olarak değerlendiriliyor. 
 
Ürdüç
GÖKHAN KİLİT TÜRKİYE RAPORTÖRÜ İLE GÖRÜŞTÜ
Akgün Restoran Çorba
GÖKHAN KİLİT TÜRKİYE RAPORTÖRÜ İLE GÖRÜŞTÜ
GÖKHAN KİLİT TÜRKİYE RAPORTÖRÜ İLE GÖRÜŞTÜ
GÖKHAN KİLİT TÜRKİYE RAPORTÖRÜ İLE GÖRÜŞTÜ
GÖKHAN KİLİT TÜRKİYE RAPORTÖRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Akyazılı 5 yıl önce2020-01-23 00:00:51

Gereksiz Bi Haber

0
-0
Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran