Aydın Metal
10 K Grup
Toprak Turizm

Geyvede ayı sürüye saldırdı

22-05-2020 11:07:58 - SAKARYA
Geyvede ayı sürüye saldırdı

Geyve'nin Doğantepe Yaylası'nda ayılar küçükbaş hayvan sürüsüne saldırdı. 3 adet küçükbaş telef oldu, 3 tanesi yaralı kurtuldu.

Hardal Burger Akyazı
Dehşet verici olay sabah fark edildi.
 
Doğantepe mahallesinden Tuncay Günal'a ait sürüye önceki akşam ayı veya ayılar saldırdı. Mahallenin üst kısmında Doğantepe Yaylası'nda bulunan 150'ye yakın küçükbaş hayvandan 3 tane keçi ayıların saldırısı sonucu parçalanarak telef oldu, 3 keçi ise yaralı kaçarak kurtuldu. Önce kurt saldırısı olarak tahmin edilen olayda, edinilen bulgulara göre ayıların saldırdığı ortaya çıktı.
 
Sürünün sahibi Tuncay Günal, saldırı üzerine; "Havaların ısınmasıyla bir süre önce 150'ye yakın sürüyü Doğantepe Yaylası'na çıkardık. Gecenin ilerleyen saatlerinde sürüye saldırı olmuş. Sabah uyandığımızda 6 adet küçükbaş hayvanımızın kaybolduğunu fark ettik.
 
Hemen çevreyi kontrol ettik, 3 tanesinin kafası koparılmak üzere parçalanmış şekilde bulduk. Diğer 3 tane küçükbaşı ise yaralı kurtulmuş şekilde gördük. Önce kurt saldırısı üzerinde durduk. Fakat parçalanmış hayvanları ve yaralı hayvanlarımızı arkadaşlarla beraber incelediğimizde bunun bir kurt saldırısı değil, ayı saldırısı olduğuna karar verdik.
 
Yakın zamana kadar bölgemizde ayıların köyün çevresindeki meyve bahçelerine kadar indiğini biliyorduk, ancak sürüye saldırabileceklerini beklemiyorduk. Buna şükür, geçmiş olsun demekten başka yapacak bir şey yok. Bundan sonra tedbirlerimizi alarak daha dikkatli olmaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.
 
Geyve.com
Marmara Göz
Geyvede ayı sürüye saldırdı
Marmara Göz
Geyvede ayı sürüye saldırdı
Geyvede ayı sürüye saldırdı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks