Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

Diyanet İşleri Başkanı sabah namazını kıldırdı

01-01-2020 13:16:14 - SAKARYA
Diyanet İşleri Başkanı sabah namazını kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Adapazarı'ndaki Tozlu Camii'nde yeni yılın ilk sabah namazını kıldırdı.

Özgür Adımlar
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Sabah Namazı Buluşmaları" kapsamında Adapazarı'ndaki Tozlu Camii'nde sabah namazını kıldırdıktan sonra cemaate hitap etti.
 
Tozlu Camii'nde her pazar sabahı tefsir dersi yapıldığını, Türk medeniyetinde kürsü derslerinin çok önemli olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Ülkemiz genelinde 'cami dersleri' ismiyle her hocamızın namaz önceleri ve sonraları bu derslere devam etmelerini istiyoruz. Bugün bunu ihya etmeye çalışıyoruz" dedi.
 
Cemaate, Fecr suresinin tefsirini anlatan Başkan Erbaş, Allah'ın ölümü de hayatı da insanları imtihan için yarattığını, bollukta da darlıkta da Allah'ın verdiği tüm nimetlere şükredilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Yetimlere iyilik yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Bangladeş'te 1 milyona yakın Arakanlı öksüz var. Dünyanın çeşitli yerlerinde, Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, oralardan bize sığınan 5 milyon yetim, öksüz var. Kim sahip çıkacak bunlara? 'Bunlar bizim vatandaşımız değil' mi diyeceğiz? Bunun hesabını çok ağır bir şekilde veririz" diye konuştu.
 
Başkan Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfının, geçen ramazan ayında yurt içinde ve 98 ülkede iftar sofraları kurduğunu hatırlatarak, "Türkiye'nin dışında 149 ülkeye kurban eti götürdük. Ecdadımız hep böyle yapmış, dünyada yücelmiş, sömürgeciler gibi kervanlarını boş götürüp dolu getirmemiş, dolu götürüp boş getirmiş. İnsanlar barış içinde yaşayıp mutlu olsunlar diye yaşıyoruz. İslam budur. İslam, dünyada denge bozulmasın diye gönderilen bir dindir" ifadelerini kullandı.
 
Başkan Erbaş, konuşmasının ardından cemaatle musafaha yaptı.
 
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

UB Group