Çiğdem Yaylası Şenliği için iptal kararı
Hendek'te yapılması planlanan Çiğdem Yaylası Şenliği iptal edildi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınları ve İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılar ve katliamların, tüm insanlık için büyük bir acı kaynağı olduğunu belirterek şehirde yapılması planlanan yayla şenlik ve etkinliklerini tasvip etmediğini açıklamıştı.
Bu açıklamadan bir süre sonra Hendek Genç Karadenizliler Derneği Başkanı Ahmet Der, şenliğin iptal edildiği yönünde Hendek Kaymakamı tarafından telefonla bilgilendirildiğini söyledi.
Ahmet Der, ardından dernek yönetimi ve bazı üyelerle birlikte AK Parti Hendek İlçe Başkanlığı’na giderek İlçe Başkanı Adem Öz ile görüştü.
Der; "
Akyazı ve Hendek için Kaymakamlıktan resmi izinlerimizi aldık. Her şey usulüne uygun şekilde ilerliyordu. Ancak AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci’nin yaptığı yayla şenlikleriyle ilgili paylaşımından yalnızca iki saat sonra Kaymakam beni arayıp ‘Şenlik iptal’ dedi. Peki madem böyle bir durum vardı, neden 20 gün önce bildirilmedi? Sadece sanatçılara 450-500 bin TL ödeme yaptık. Esnaflar orada çadırlarını kurdu. Her şey hazır" dedi.