ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Büyükşehir Belediye Meclisi toplanıyor

05-06-2020 11:19:32 - SAKARYA
Büyükşehir Belediye Meclisi toplanıyor

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 8 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Hardal Burger Akyazı
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 8 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek toplantısında Başkan Ekrem Yüce'ye toplu taşıma araç sahiplerine verilecek biner liralık mazot desteği ve İller Bankası veya kamu/özel bankalardan 100 milyonluk borçlanma yetkisi oylanacak.
2 ay süreyle toplanamayan Büyükşehir Belediye Meclisi 8 Haziran Pazartesi günü Olağanüstü toplanacak. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu'nda korona tedbirleri alınarak gerçekleştirilecek toplantıda çok sayıda imar düzenlemesi görüşülecek. Toplantıda ayrıca korona sürecinde işyeri kapanan esnaflara verilecek destek ile toplu taşıma araç sahiplerine verilecek biner liralık mazot desteği oylanacak.
 
BORÇLANMA YETKİSİ
 
Toplantının en önemli gündem maddesi ise Başkan Ekrem Yüce'ye 100 milyon liralık borçlanma yetkisi verilmesiyle ilgili. Meclis gündeminin 60'ıncı maddesinde bu konu şu şekilde dile getirildi: Belediyemiz Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının, Altyapı,  Üstyapı Yapım, Proje, Malzeme ve Araç-İş Makinesi Alımı, Kamulaştırma, Kurum ve Amme Borçlarının Yapılandırılması, Cari Harcamalar işleri için İller Bankası A.Ş.’den, kamu bankası veya özel bankalardan 100.000.000,00.-TL(Yüz milyon türk lirası) (gayri nakdi kredi için Faiz hariç) kredi/nakit kredi/gayri nakdi kredi kullanılmasına, özel ve kamu bankaları için kullanılacak kredi için İLBANK’tan teminat alınmasına, kullanılacak bu kredi ile ilgili ekli taşınmazları Bakanlıklar, Kamu Kurum/Kuruluşları ve İller Bankası A.Ş. ile satış, takas, mahsuplaşma,vb. işlemleri için gerektiğinde anlaşma, şartname, sözleşme ve protokol hazırlanması, imzalanması v.b. tüm hususlar ve işlemler için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkin 01/06/2020 tarih ve 11626 sayılı yazısı. Meclisin onaylanması halinde Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında gösterilen Sakarya Büyükşehir Belediyesi 100 milyon lira daha borçlanmış olacak.
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks