Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Bu tedaviyle Sakaryada 11 korona hastası sağlığına kavuştu

27-04-2020 17:20:39 - SAKARYA
Bu tedaviyle Sakaryada 11 korona hastası sağlığına kavuştu

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs salgınında kullanılan İmmün Plazma tedavisi ile 9 Nisan'dan itibaren 11 hasta sağlığına kavuştu.

Özgür Adımlar
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (SAÜEAH) Kovid hastalarının tedavisinde plazma kullanımının başladığını açıklamıştı. Öğütlü, Kovid-19 tedavisinde dünyada da kullanılan yöntemin Sağlık Bakanlığınca onaylanmasının ardından, SAÜEAH Kan Transfüzyon Merkezinde Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Köroğlu ve Doç. Dr. Tuba Hacıbekiroğlu yönetimindeki Plazma Aferez Merkezinin, Bakanlığın 1 Nisan'da yayımlanan genelgesi doğrultusunda 9 Nisan itibariyle plazma toplama ve transferi için ruhsat aldığını dile getirmişti.
 
11 HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
 
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 9 Nisan’dan itibaren İmmün plazma tedavisi uygulanan 11 korona hastası sağlığına kavuştuğu öğrenildi. Yetkililer koronavirüs tedavisi sonrası iyileşen vatandaşları plazma bağışçısı olmaya davet etti.
 
İMMÜN PLAZMA TEDAVİSİ NEDİR?
 
İmmün plazma tedavisinde koronavirüs (Kovid-19) tanısı konan ve tedavi sürecinin ardından iyileşen hastalardan alınan ve Türk Kızılayı tarafından toplanan kan plazmalarının ağır durumdaki vakaların tedavisinde kullanılması amaçlanıyor. Bu sayede kan plazması ile kritik durumdaki hastaların tedavi edilmesi hedefleniyor.
 
Plazmada yer alan "immünglobulin" denilen antikorlar, yoğun bakıma alınmış, solunum sıkıntısına girmiş, durumu kötüye giden ve riski yükselmiş hastaları tedavi edici özellik taşıyor.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)