Akyazı Aktaş Sürücü Kursu
Toprak Turizm - yeni Banner

Aile hekimleri yeniden iş bırakıyor

02-12-2024 09:32:41 - SAKARYA
Aile hekimleri yeniden iş bırakıyor

Aile hekimleri, yeni yönetmelikte ilgili taleplerine yanıt alamadıkları gerekçesi ile bugünden itibaren 5 gün süre ile iş bırakacak.

Özgür Adımlar
Hekimsen Sakarya Şube Başkanı ve Sakarya Tabip Odası Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mehmet Yıldız, geçen ay Hekimsen ve Sakarya Tabip Odası olarak 5-6-7 Kasım tarihlerinde sağlık iş kolunda faaliyet gösteren STK’larla birlikte iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini ve yeni Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ni kabul etmeyeceklerini bildirdiklerini ifade etti.
 
Gerek geçen ay yaptıkları iş bırakma eylemleri ve basın açıklamaları gerekse bu süreçte Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerin karşılık bulmadığını ve yönetmeliğin çıkarıldığı haliyle yürürlükte kaldığını kaydeden Yıldız; "
 
Yönetmeliği bu haliyle kabul etmeyeceğimizi defaatle bildirmiş ve aksi takdirde anayasal hakkımız olan iş bırakma eylemi yoluna gideceğimizi ve bunu arttırarak sürdüreceğimizi ifade etmiştik. Bundan ötürü 2-3-4-5-6 Aralık tarihlerinde sağlık iş kolunda faaliyet gösteren STK’larla birlikte iş bırakıyor ve bu yönetmelikteki kabul edilemez maddelerin geri çekilmesi konusundaki talebimizi tekrardan hatırlatıyoruz" dedi.
Sakarya Beton

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Hasta 6 ay önce2024-12-03 07:34:42

Ula beğenmiyorsanız yurt dışına çıkın iş bırakmakta neymiş reis dedi beğenmeyen varsa gitsin

0
-0
Sadece vatandaş 6 ay önce2024-12-02 17:41:55

Şuradaki yorumlara bakıyorumda kimse doktorların neden iş bıraktığı konusunda bilgi sahibi değil. Uyanın ey millet yakında doktor bulamayacaksınız. Bana cevap yazmayın neden bıraktıkları konusunda az araştırın.

1
-2
VATANDAŞ 6 ay önce2024-12-02 15:18:11

ASKERİ ÜCRETLE CALIŞAN INSANLARDAN UTANIN

1
-2
Hasta 6 ay önce2024-12-02 11:07:26

İş bırakakma eylemine katılan hekimlerin tamamı ihraç edilmeli. 3 kuruş fazla almak için binlerce insanın sağlığıyla oynayamazlar. Hipokrat yeminlerine ne oldu? Eli maşalı bi hükuöete denk gelselerde görseler

1
-5
Misafir 6 ay önce2024-12-02 10:32:48

Hastaların suçu ne her sene yapacak bi eylem buluyorsunuz yazıklar olsun

1
-4
Estağfurullah 6 ay önce2024-12-02 10:32:08

Sizi sonunda............

1
-5
Sinan Turan 6 ay önce2024-12-02 10:27:36

Tayyip Erdoğan'ın yerinde olsam diplomalarını iptal ederim bunların utanmazlar

1
-4
Alman Nihat 6 ay önce2024-12-02 10:11:40

Degerli doktorlar is birakmak ile olmaz. Sayin cumhurbaskanimiz size giderseniz gidin dedi. Bu vesile ile sizi cennet vatan Almanyaya davet ediyorum. Burada bir aile hekimi ortalama 6-8 bin euro kazaniyor. Dayak yok hakaret yok. Insan gibi yasayin burada. Turkiyenin zaten doktora ihtiyaci yok. Hasta olan onun sifa kitabini yatarken yanina koysun. Sabah iyilesir. Gerci kendisi surekli kendini turk hekimlerine emanet ediyor

6
-2
niketre 6 ay önce2024-12-02 10:00:17

rahatlık batıyor...

1
-3
muhalif 6 ay önce2024-12-02 09:53:16

2002den beri ülkeyi yöneten erdoğan hala aday olmak istiyor. tek başına ülke yönetmek için ülkenin ekonomisini bizm pahasına ucube bir sistem getirdi. 10 senedir zaten tek yönetiyor 3 sene daha yönetme hakkı var 5 sene daha istiyor yetmedi mi. bu hırs nedir. planı tutarsa 80 küsür yaşında ülke yönetecek hekimler bile çalışmak istemiyor ülkede.

4
-0
Bakan Kurum Sakarya'ya geliyor
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Vestel