Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

141 öğrenci yemekten zehirlendi

27-11-2019 12:17:31 - SAKARYA
141 öğrenci yemekten zehirlendi

Sakarya'da özel bir okulda dağıtılan yemekten zehirlenen 141 öğrenci hastanelere kaldırıldı.

Özgür Adımlar
Sakarya’da faaliyet gösteren bir özel okulda yemek yiyen çok sayıda öğrenci, dün akşam saatlerinde mide bulantısı, kusma ve ağrı şikayetleriyle aileleri tarafından hastanelere getirilmeye başladı. 112 ekiplerine de arka arkaya gelen gıda zehirlenmesi ihbarları nedeniyle çocukları hem devlet hem de özel hastanelere sevk etmeye başladı. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 15, Yenikent Devlet Hastanesinde 17, Toyota-SA Acil Yardım Hastanesinde ise 10 çocuğun tedavi altına alındığı öğrenilirken şehirdeki özel hastanelere de çok sayıda ailenin başvurduğu öğrenildi. Sayının artması nedeniyle Kriz Masasına bilgi verildi. Öğrencilerin, okuldaki öğle yemeğinde tavuk ve makarna yediği öğrenildi. Mide bulantısı, kusma ve ağrı şikayetleri ile hastaneye getirilen öğrencilerin sayısının 50'yi aştığı öğrenildi. İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un hastanelere gidip konuyla ilgili inceleme yaptığı öğrenildi. Okul yönetimi öğrencilerin velilerini kısa mesaj ile bilgilendirdi.
 
VALİDEN AÇIKLAMA
 
Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, yaptığı açıklamada, gece sabaha kadar farklı hastanelere müracaatlar olduğunu belirterek, "Durumu ağır olan öğrencimiz yok. Şu anda en son bilgi gözetim altında 26 öğrencimiz var. Diğerleri evlerine gönderildi. Sabaha kadar da 141 öğrenci müracaat etmiş oldu ama durumu ağır olan yok. Gerekli incelemeler hem yemek hem de su numunesi alınarak başlatıldı." dedi. 
 
Öğrencilerin kusma ve karın ağrısı şikayetleri nedeniyle hastaneye başvuruda bulunduğu bilgisini veren Nayir, kesin sonucun numunelerin değerlendirilmesinden sonra belli olacağını dile getirdi.
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden