Kaymakam Osman Sarı, "Böyle bir şeye cesaret edemezler" derken, köylüler konuyu mahkemeye götürdü.
Film gibi mi?
Kemal Sunal'ın meşhur "En büyük Şaban" filmi yoksa gerçek mi oluyor? Filmde köyde biriktirdiği para ile İstanbul'un yolunu tutan Şaban'a boğaz köprüsü satılmış, bütün parasını kaptıran Şaban olayı bir hayli geç öğrenmişti.
Hazine arazisi iddiası
Sapanca ilçesine bağlı İkramiye Köyü sakinleri benzer bir olayın kendi köylerinde yaşandığını ileri sürüyor. Köylülerin iddialarına göre 2005 yılında bir tapu kadastro görevlisinin yaptığı usulsüzlük ile derenin içinden geçtiği arazi için önce bir şahsa tapu çıkartıldı, sonra da bu şahıs araziyi İstanbul'dan bir vatandaşa sattı.
İnşaat başlayınca
Gölün üzerindeki araziyi satın alan şahıs burada inşaata başlayınca da köylü durumu fark etti. İkramiye köyü sakinleri Memnuniye Köyü ile arasından geçen Akçay deresi üzerindeki inşaat üzerine harekete geçince, senelerdir hazineye ait olan bu arazinin satıldığını öğrendiler.
Köylülerin tepkisi
Olaya tepki gösteren köylüler, dere arazisinin satılamayacağını burasının içme suyu havzası olduğunu iddia ettiler. Arazinin satışı ile ilgili köy muhtarını da suçlayan köylüler, "Bu dere tüm köylülerin malıdır. Kimseye satılamaz. Burası devletin, hazinenin arazisidir." dediler. Köylüler hazırladıkları dilekçeler ile konuyu Sapanca Kaymakamlığı'na ilettiler. Diğer yandan konuyu mahkemeye de ilettiler.
Buna cesaret edemezler.
Sapanca Kaymakamı Osman Sarı ise tapu kadastro işlemleri sırasında çok sayıda bilirkişinin görev yaptığını belirtirken, "Böyle bir usulsüzlük yapılmasına ihtimal vermiyorum. Bu kadarına da cesaret edemezler. Ama yine de bizlere yapılan başvuru üzerine gerekli çalışmaları başlattık. İddia sahiplerinin bu iddialarını mahkeme yolunda araması gerekiyor." diye konuştu.
sakaryarehberim.com