Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Ev almak isteyenler için tarihi fırsat

14-07-2020 16:07:41 - İLANLAR
Ev almak isteyenler için tarihi fırsat

Sakarya'da bu yılın ilk yarısında 8 bin 322 konut satıldı. Verilere göre, konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre arttı. Satışlardan kamu bankalarının başlattığı konut kredisi kampanyası etkili oldu.
 
Türkiye genelinde konut satışları 2020 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %209,7 artarak 190 bin 12 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 28 bin 799 konut satışı ve %15,2 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 21 bin 915 konut satışı ve %11,5 pay ile Ankara, 11 bin 690 konut satışı ve %6,2 pay ile İzmir izledi.
 
TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Sakarya'da bu yıl Ocak-Haziran döneminde 8 bin 322 konut satıldı. Geçen yıl aynı dönemde bu sayı 7 bin 501 adetti.
 
Bu yıl haziran ayında 2 bin 935 konut satıldı. Geçen yıl haziran ayında satılan konut sayısı 970 adet olarak gerçekleşmişti. Geçen ay bin 413 ipotekli konut satışı yapıldı. Haziran ayında konut faizlerinin düşmesi ile birlikte satışlarda patlama yaşandığı görüldü.
 
Sakarya'da konut sektörünün öncü firması Bağlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı  Adem Hızal, kamu bankalarının konut kredilerini düşmesiyle birlikte daire satışlarında patlama yaşandığını söyledi.
 
Düşük faiz oranlarının ev sahibi olmak isteyenler için tarihi bir fırsat olduğunu kaydeden Hızal; "Satışlar hızlandı. Fazilerin yükseldiği dönemden kalan yapı stokları giderek azalıyor. Rakamların artan talebe arzın yetmeyeceğini ve fiyatların önümüzdeki aylarda artacağını gösteriyor. Ev sahibi olmak için en uygun zaman.  Mevduat, altın ve döviz yatırımı ile finansal getiri sağlayanlar, gayrimenkulün en güvenilir liman olduğunun bilincinde, sağlam bir yatırım aracı olan gayrimenkule dönerek ayrı bir fırsat elde edebilir" diye konuştu.
Ev almak isteyenler için tarihi fırsat
Ev almak isteyenler için tarihi fırsat

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Ticaret Bakanı Bolat Sakarya'da
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks