MEB Akademi Giriş Sınavı İçin Geri Sayım: Sınav Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınava katılacak adayların sınav yeri ve oturum bilgilerini içeren belgeleri resmi internet sitesi üzerinden erişime sundu.

İLK KEZ UYGULANACAK

Öğretmenlik Mesleği Kanunu kapsamında öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi’ne kabulü için ilk kez düzenlenecek olan bu sınav, 13 Temmuz 2025 tarihinde yapılacak. Adaylar, sınav merkezi, salonu ve oturum bilgilerini içeren belgelerine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin web sitesinden güvenli şekilde ulaşabilecekler.

İKİ OTURUMDA YAPILACAK

2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecek sınav, öğretmenlik mesleğine hazırlık sürecinin önemli bir aşaması olarak görülüyor.

BELGELER ZORUNLU

Adayların sınav günü yanlarında kimlik belgeleriyle birlikte giriş belgelerini bulundurmaları şart. ÖSYM ayrıca teknik bir sorun yaşanmaması için adaylara e-Devlet üzerinden de bilgilerini kontrol etmelerini tavsiye etti.

MESLEKİ KALİTEYİ ARTIRMA AMACI

Bu sınav, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bir parçası olarak öğretmenlik mesleğinin niteliğini artırmayı hedefliyor. Yetkililer, öğretmen adaylarının belgelerini en kısa sürede indirip sınav günü hazır olmaları konusunda uyarıda bulundu.


SINAVA GİRİŞ BELGESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN