Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

Liselerde sınıf geçmeyle ilgili yeni yönetmelik

22-02-2020 14:31:19 - EĞİTİM
Liselerde sınıf geçmeyle ilgili yeni yönetmelik

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde sınıf geçme ve kalmaya ilişkin mevzuat düzenlemesiyle ilgili konuştu.

Özgür Adımlar
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde sınıf geçme ve kalmaya ilişkin mevzuat düzenlemesi hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
 
Okullarda sınıfta kalmanın 1999'dan beri kaldırıldığını ifade eden Bakan Ziya Selçuk, çalışan ve çalışmayan çocuk arasında ayrım olması gerektiğini söyledi.
 
4 İŞLEM BİLMEYEN ÖĞRENCİ MEZUN OLUYORDU
Her bir öğrencinin liseyi bitirdiğinde sahip olması gereken yeterlilikler konusunda standartlar oluşturulmasının önem taşıdığını anlatan Selçuk, bu yeterliliğe ulaşılmaması halinde, 4 işlem bilmeyen, okuduğunu anlama-yazma konusunda sıkıntı yaşayan çocuğun liseden mezun olabildiğini belirtti.
 
Ders geçmeyle ilgili 120 öğretmen, okul müdürü, il, ilçe yöneticileri ile velilerle Ankara'da bir araya geldiklerini ifade eden Selçuk, bu çalışmada, eğitim, ekonomi ve istihdam ilişkisi ile bölgesel durumlar dikkate alınarak bir çerçeve oluşturulduğunu bildirdi.
 
"2020-2021 DÖNEMİNDE UYGULANACAK"
Sınıf geçmeyle ilgili çalışmanın bitirildiğini ve gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacağını kaydeden Selçuk, "Velilerimizin 'Tamam, çok güzel', öğretmenlerimizin 'Böyle olursa eğitimde gerçekten büyük bir sıçrama olur.', yöneticilerimizin 'keşke' dediği bir yönetmelik geliyor." açıklamasında bulundu.
 
"ARİTMETİK ORTALAMA EN AZ 50 OLACAK"
Birdenbire kural değiştirip öğrenciler için de sorun oluşturmak istemediklerine işaret eden Selçuk, şunları kaydetti: "Bu ülkenin çocukları, bizim deneme tahtamız değil, pilotla başlayalım dedik. Hazırlıklarımız tamam, bunun bu sene pilotunu yaptık, simülasyon anlamında yaptık, gayet güzel geçti. Burada, her dersten iki dönem notunun aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının 70 olması gibi bazı şeyler var.
 
"YAZILIM OLUŞTURDUK"
Bu böyle olduğunda kaç öğrenci yukarı çıkıyor, kaçı çıkamıyor, kimi nereye yönlendirebiliyoruz, bunun modellemesi çıktı. Bir yazılım oluşturduk ve senaryoyu rahat görebiliyoruz. Dolayısıyla çözebileceğimiz bir konu. Problem yok."
 
Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e de benzer açıklamaları yapan Bakan Ziya Selçuk, 2020-2021 öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselerde sınıf tekrarının olacağını söyledi.
UB Group
Liselerde sınıf geçmeyle ilgili yeni yönetmelik
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Yorumcu 5 yıl önce2020-02-23 13:51:45

Yerinde bir karar.

0
-0
Vatandaş Kemal 5 yıl önce2020-02-23 10:17:28

Eğitim Bakanı eğitimin ruhundan anlamıyor.

0
-0
Müslüm Anlar 5 yıl önce2020-02-22 22:34:23

Okumak istemiyor çocuk. Akademik başarısı düşük ama el becerisi çok iyi. Ama 12. Sınıfa kadar hem kendisine hem ailesine hem devlete yük. Halbuki o yaşa gelinceye kadar mesleki eğitim alsa kalfa derecesine gelip hem kendine hem ailesine hem devlete fayda sağlar.

0
-0
VATANDAŞ 5 yıl önce2020-02-22 17:30:55

KALMA ZATEN VAR, ÖNEMLİ OLAN İLKOKULA VE ORTAOKULA GETİRMEK, SANKİ LİSEDE KALMAK YOKMUŞ GİBİ ISITIP ISITIP ORTAYA KONULUYOR. İLKOKULDA ÖĞRETMEN VE İDARE ÖĞRENCİNİN KALMASI KONUSUNDA KANAAT EDİYOR, ANCAK VELİ İZNİ OLMADAN SINIF TEKRARI YAPAMIYORSUN,, ORTAOKULDA DA "KALMASI ÇOCUĞA BİR ŞEY KATACAK MI YÖNETMELİĞİ" SÖYLENDİĞİ GİBİ OKUMAYI VE 4 İŞLEMİ ÖĞRENEMEDEN OKUL BİTİREN ÖĞRENCİLER ÜRETİYOR. ÖNEMLİ OLAN ZORUNLU EĞİTİMİ KALDIRALIM YA DA MESLEKİ ORTAOKULU GETİRELİM OKUMAK İSTEMEYEN ÖĞRENCİ ZORAKİ SIRADA 12 YIL OTURUP ÖĞRETMENİN VE ÖĞRENMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNİ DAĞITMASIN.KISACA PANSUMAN DEĞİŞİKLİKLERİ VE TEMELDEN DEĞİL DE BACADAN BAŞLAYAN DEĞİŞİKLİKLERDEN VAZGEÇELİM.

2
-0
Kurulan ve kapanan şirket sayıları açıklandı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)