Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Bazı okullarda yeni uygulama başlıyor

10-09-2021 21:59:31 - EĞİTİM
Bazı okullarda yeni uygulama başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün düzenlediği basın toplantısında "Pazartesi gününden itibaren bazı okullarda rastgele tarama testi yapılacak” demişti

Hardal Burger Akyazı
Dünkü basın toplantısında Pazartesi gününden itibaren bazı okullarda rastgele tarama testi yapılacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün uygulamanın detaylarını paylaştı.
 
Okullardaki PCR testi uygulamasıyla ilgili, bugün Twitter hesabından bir paylaşım yapan Bakan Koca, uygulamanın belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacağını belirtti.
 
Konuyla ilgili velilerin önceden bilgilendirilip onaylarının isteneceğini kaydeden Koca, “PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak” dedi.
 
BAKAN ‘OKULLAR KAPANACAK MI’ SORUSUNU YANITLAMIŞTI
 
Sağlık Bakanı Koca, dünkü toplantıda ‘okullar kapanacak mı’ sorusuna verdiği yanıtta ise şunları söylemişti:
 
*Yeni dönemde okulları kapatmak istemiyoruz. Çünkü artık elimizde aşı var. En fazla sınıf bu anlamda kapatılabilir ama onu da mümkün mertebe kapatmaktan yana değiliz.
 
*Onun için önümüzdeki süreçte eğitimin aksamadan sürdürülmesinden ve vatandaşlarımızın toplumsal bağışıklık oluşması için aşılanma oranının yükseltmekten yanayız.
 
*Aşılanma oranlarında önemli bir orana geldiğimizi ama halen toplumsal bağışıklığın oluşmadığını bunun için de tedbirlere devam edilmesi ve aşısını yaptırmayan, yaptıramayan vatandaşımızın aşılarını hızla yaptırmalarını toplumsal bağışıklık için önemli olduğunu söylüyorum.
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sahtekar 3 yıl önce2021-09-11 12:28:32

Sahte salgın sahte test ama aşı ?. Nasıl mı? Siz bir deneksiniz. Bir sıvı var. Onu gönüllü olarak zorunlu olacaksınız. Çocuklarınızı koruyun. Ölümcül bir virüs yok. Yanlış teşhis yanlış tedavi... Kronik ölümler geçmişte de gripten zatürreden oluyordu. Şimdi de farklı değil. Bu bilim adamları sözde prof'lar SMAli hastalar için bugüne kadar ne yaptılar? Çocukları düşünüyorlarmış? İnandık çok iyisiniz.

0
-0
Coxuklarim 3 yıl önce2021-09-11 09:10:57

Siz neden daha yan etkilerini açıklamıyorsunuz imza attiriyosunuz onu bi açıklayın birde kendi güvenmediğiniz biz guvenelim

0
-0
Nett 3 yıl önce2021-09-10 23:24:33

Yurt dısından gelen her turiste test yapılıuo ve gitmeden öncede yapılıyo Millet akıllanmadıysa devletin suçu ne bi dünya cezalar yazıldı kim dinledi hic kimse bide cezalar var diye bagirıyodunuz devlet zengin oldu diye simdide siz dinlemiyosunuz akıl mantık olsa dinlersiniz maske takmayanda gebersin hakediyo Evde eşini coluk cocugunu idare edemeyip yönetemeyen insanlar burda ahkam keser oldu istifa diye Hadi bakın isinize gökten altın yagsa niye külçe olarak yagmadı diyecek insanlarsınız

0
-0
berraaaaa 3 yıl önce2021-09-10 23:23:25

benden izinsiz çocuğuma kimse dokunamaz

0
-0
Yusuf ö. 3 yıl önce2021-09-10 22:35:56

Plandemi deki yeni planlar bakın işinize ne kadar makam sevdalısı oldunuz istifa edin istifa

0
-0
Akyazı çarşı 3 yıl önce2021-09-10 22:18:00

Her hafta sonu kına düğün kalabalık kimsede maske yok test yok test kitleri ve maske şirketleri zengin oldu test kitleri nekadar güvenilirli oda şüpheli bakan koca istifa

0
-0
Akyazı çarşı 3 yıl önce2021-09-10 22:12:08

Çocuklardan uzak durun test leri yabancı turistlere yapın yurt disindan gelen hangi turiste yapıldı kendi ülkemizde ikinci sınıf insan muamelesi çocuklarda maske çok tehlikeli bakan koca istifa .

0
-0
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden