YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Uzaya Ayak Basacak İlk Türk

25-01-2011 11:46:00 - DÜNYA
Uzaya Ayak Basacak İlk Türk

Uzay çalışmaları ve uzaya gidecek ilk Türk astronotun seçilmesi. İşte büyük hayalde gelinen nokta;

Özgür Adımlar

Türkiye, uzaya Türk astronot göndermek için 150 milyon TL'lik bir bütçe ayırırkenHava KuvvetleriKomutanlığı da 10 yıllık bir yol haritası çizdi.

Türkiye, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yapılacak uzay çalışmaları için 150 milyon TL ayırdı. SABAH'a konuyla ilgili bilgi veren Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar "Uzaya bir Türk astronot gönderilmesi konusunda Rusya'yla görüşüyoruz. 2000 yılından bu yana bazı çalışmalar yapıldı" dedi.

Milli Güvenlik Kurulu tarafından kabul edilen UlusalUzayAraştırmaları Programı'na (UUAP) göre ilk Türk astronotlar, Türk Hava Kuvvetleri pilotları arasından belirlenecek. İlk aşamada nitelikleri uygun olan en az 20 pilot, astronot eğitimlerine tabi tutulacak. Bu konuda özellikle ABD ile işbirliğine önem veren Türkiye, Avrupa Uzay Ajansı ile de yakın bir işbirliği içinde bulunuyor. BM Uzay İşleri Ofisi, Türkiye'nin uzay çalışmalarını yakından takip ediyor ve bu konuda her türlü desteği veriyor. Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü de uzay çalışmalarına katkı veriyor. Enstitüde 100 subay, Uzay Bilimleri, Havacılık Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği,BilgisayarMühendisliği ve Endüstri Mühendisliği darında eğitimlerini sürdürüyor.

 

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Otomobilde ceset bulundu
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup