Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Kavak Ağacını 8 Kat Hızlı Büyüten Buluş

13-02-2010 21:14:00 - DÜNYA
Kavak Ağacını 8 Kat Hızlı Büyüten Buluş

Rusya Bilimler Akademisi'nden yapılan açıklamada Sibiryalı biyologların titrek kavağa mısırın genini katarak büyüme hızını sekiz misli artırdıkları, iki yıl içinde 4 metre yükselmesini sağladıkları belirtildi.

Özgür Adımlar

Sibiryalı biyologlar söğütgiller familyasından titrek kavağın (Populus tremula) neredeyse sekiz kat daha hızlı büyümesini sağlayan buluş gerçekleştirdi.

 Açıklamada, " Sibirya Enstitüsü Bitki Fizyolojisi ve Biyokimya çeşitli yöntemler kullanarak ağaçların daha hızlı büyümesini gerçekleştirdi. Titrek kavak ve kavak ağaçlarında çalışmalarımız başarılı oldu. Ağaçlar normal türlerinden yedi ya da sekiz kat daha hızlı büyüyebiliyor." denildi.

Araştırmayı gerçekleştiren Irkutsk Sibirya Enstitüsü Bitki Fizyolojisi ve Biyokimya bilim adamları hızlandırma sonucunu titrek kavak hücrelerine mısır genini yerleştirerek elde ettikleri bildirildi. Ağaçların biyo-yakıt olarak da kullanılabileceği belirtiliyor. Mısır geni bitkilerin hızlı büyümesini sağlayan giberellin hormonunu içeriyor.

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
12 yıl önce2013-01-10 18:09:25

kar beyaz içi dışı beyaz insanlar ise içi başka dışı başka gerçekçi olalım kimseyi kandırmayalım kimseye kanmayalım emir kulu olmayalım

0
-0
12 yıl önce2013-01-10 17:33:48

Amin Allah Razı Olsun

0
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden