YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

İşte İran'a Karşı Kullanılacak Bomba

23-01-2010 00:32:00 - DÜNYA
İşte İran'a Karşı Kullanılacak Bomba

İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri'nden emekli subay Peter Eyre, ABD'nin testleri yapılmış ve şimdiye kadar en gelişmiş nükleer bomba olan MOP'u İran'a karşı kullanacağını iddia etti.

Hardal Burger Akyazı

 Uzun yıllar NATO Genel Merkezi'nde de görev yapmış ve Ortadoğu'da bulunmuş olan Eyre, habervaktim.com'a yaptığı özel açıklamalarda 2012'de bitmesi planlanan MOP bombasının Pentagon'un ısrarıyla 2010'a alındığını kaydederek, bu bombanın Haziran ayında bitmiş olacağını ve İran'a karşı bir saldırının da bu dönemde beklenildiğini söyledi. Nükleer programı nedeniyle ABD ve İsrail tarafından tehdit edilen İran'ın bu yıl tamamlanması beklenen dünyanın en gelişmiş nükleer bombası MOP (Massive Ordnance Penetrator) ile vurulacağı iddia ediliyor. İngiliz Deniz Kuvvetleri'nden emekli subay Peter Eyre, MOP'un bu yılın ortasında hazır olacağını belirterek, bombanın özellikle Kuzey Kore ve İran'ın nükleer tesislerini vurmak için dizayn edildiğini kaydetti. 

BU BOMBALAR KULLANILIRSA ORTADOĞU'DA FELAKET YAŞANACAK
Uzun yıllar NATO'nun genel merkezinde ve Ortadoğu'daki çeşitli merkezlerinde çalışmış olan ve askeri istihbarat konusunda uzman olan Peter Eyre, habervaktim'e ABD ve İsrail'in Ortadoğu'daki askeri çalışmaları ve niyetleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri'nden emekli olan Eyre, testleri yapılmış olan bu bombanın kullanılması halinde Ortadoğu'nun felakete döneceğini belirtti. 

60 METRE DERİNLİĞİNDE ÇUKUR AÇABİLEN BOMBA
MOB'un İran ve Kuzey Kore'nin nükleer tesislerini vurmak amacıyla dizayn edildiğini belirten Eyre, 2002 yılında başlatılan projenin 2012/13 yılında tamamlanmasının öngörüldüğünü ancak Pentagon'un Kongre'ye ve Boeing firmasına yaptığı baskıyla bu bombanın 2010'da tamamlanarak daha erken hazır olacağını söyledi. MOB'un şu an test aşamasında olduğunu, Haziran ayına kadar hazır olacağını kaydeden Eyre, patladığında yerden 60 metre derinliğinde bir çukur açabilen ve yüzlerce kilometrelik alanı etkisi altına alan bu bombanın kullanılması halinde Ortadoğu'nun felakete döneceğini kaydetti. 

İRAN'A SALDIRILIRSA TÜRKİYE'DE VURULMUŞ OLUR
İran'a yapılacak bir saldırıyla birlikte Türkiye'den Afganistan'a, Hazar Denizi'nden Aden Denizi'ne kadar olan bölgenin radyoaktif dalgadan etkileneceğini kaydeden Eyre, “Bu bombanın kullanılmasıyla Irak, Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Filistin, Ürdün, Mısır hatta İsrail'in kendisi de daha fazla zarar görecektir” dedi.

TÜM BOMBALARIN ANASI ORTADOĞU'DA BULUNUYOR
MOB'u taşıyabilen uçakların sadece ABD'de olduğu ve İsrail'le birlikte İran'a saldırması halinde ABD'nin bu bombaları kullanacağını kaydeden Eyre, ABD'nin testler dışında henüz bir saldırıda kullanmadığı bir başka bombanın da Ortadoğu'da çeşitli yerlerde saklandığını söyledi. MOAB ismi verilen Massive Ordnance Air Blast Bomb isminin silah endüstrisinde “Mother Of All Bombs” (Tüm bombaların anası) olarak tanımlandığını kaydeden Eyre, bu bombaların saklı olduğu ülkelerden birinin Katar olduğundan emin olduğunu belirtti. 

BİR KENTİ YOK EDEBİLEN BOMBA
NATO'daki istihbarat biriminde çalıştığı için bu tür bilgilere ulaşmasının daha kolay olduğunu ve Katar'daki MOAB'ın fotoğraflarının bulunduğunu belirten Eyre, bu bombanın Afganistan ve İran'a karşı kullanılacağını belirtti. 9,5 ton ağırlığında olan bu bombanın C130 Hercules uçaklarıyla taşındığını ve uydudan yönlendirmeyle hedefi vurduğunu kaydeden Eyre, 2002'de araştırmaya başlanılan bu bombanın Irak işgalinde kullanılacağının öngörüldüğünü ifade etti. 2003 yılındaki test edilen bombanın hedefinin üstünde havada patladığını ve bir kent merkezini yerle bir edebilecek kapasiteye sahip olduğunu kaydetti. MOAB'ın Irak için hazırlandığını ancak o dönemde hazır olmadığı için kullanılmadığını belirten Eyre, bu bombaların en son Katar'da görüldüğünü belirtti.

AFGANİSTAN, IRAK VE GAZZE'DE NÜKLEER SİLAH KULLANILDI
Amerika'nın bu silahları İran'a saldırısı sırasında İsrail'e verebileceğini kaydeden Eyre, bu bombanın içinde uranyum dahil çok miktarda kimyasal patlayıcı bulunduğunu belirtti. Nükleer silahların ABD ve İsrail tarafından Afganistan, Irak ve Filistin'de kullanıldığını kaydeden Eyre, Afganistan, Irak ve Gazze'deki yeni doğan çocukların büyük bölümünün sakat doğduğunu bunun sebebinin de uranyum ve fosfor bombalarının kullanılması olduğunu belirtti. 

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
13 yıl önce2011-12-18 20:28:38

Onlar ki verir lâf ile dünyaya nizâmât Bin türlü teseyyüp bulunur hânelerinde Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde İnsana sadakat yaraşır görse de ikrah Yardımcısıdır doğruların Hazret-i Allah Ziya Paşa'nın dediği gibi. Doğrulardan olmaya devam güzel insan. İskenderundan selamlar

0
-0
13 yıl önce2011-12-14 14:09:29

Çok iyi demişsin abicim.. Her zaman yanındayım senin böle yapmayacağını herkes bilir sadece bizi çekemeyenlerin iftiraları bunlar .. Canımızı sıkmamıza gerek yok..

0
-0
13 yıl önce2011-12-12 23:20:14

Çok güzel bir etkinlikti.Gazeteci ağabeyimiz çocukların kitapların arasında gezerken yaşadığı mutluluğu görseydi mutlaka böyle konuşmazdı.Sokakta kumbaralarına para toplayan çocuk görmedim.eğer varsa bunun sorumlusunu kırtasiyeci kardeşim değil çocukların anne-babaları diye düşünürüm.Şimdi bankalar kumbara dağıtsalar,kumbarayı bankadan alan kişi kumbarayı gayriresmi yollarla doldursa bunun sorumlusu banka mı olacak?Sözün özü hangi kırtasiyeci yaparsa yapsın böyle etkinlikler sonuna kadar desteklenmeli.Destek yerine köstek olanlara prim vermemeli.....

0
-0
13 yıl önce2011-12-12 20:50:32

Sait kardeşim seninde dediğin gibi meyve veren ağaç taşlanır AKYAZI ufak yer herkez birbirini tanır.Sana başarılar diler ve butür etkinliklerin devam etmesini canı gönülden isterim. UĞUR

0
-0
13 yıl önce2011-12-12 19:01:22

o herif kendini ne sanıyo çok merak ediyorum... bu kadar da kıskanç olunmazki.. bi kere de akıllı mantıklı konuş.. ayıptır be ya ayıp.. böylesi halkın yararına yapılmış güzel bi etkinliğe iftira atmaya ne hakkı var..!

0
-0
13 yıl önce2011-12-12 17:15:23

google a 'kitap kumbaram' diye girdim ve mükemmel birşey olduğunu gördüm.amaç tasarruf ve heryerde uygulanan birşey.akyazıya mı çok görüldü.çocuklarımızada dilenci yakıştırılmasını şiddetle kınıyorum.saygılarımla.

0
-0
13 yıl önce2011-12-12 11:50:30

S.A dikkat buyurun efendiler. Malum gazeteci Akyazı’nın iyiliğine ne varsa muhalif olmuş biridir. Birkaç yıl önce ATSO’nun fakir öğrencilere dağıttığı bayramlıkları ulusal gazetelere taşımış yine bir iyilik hareketini baltalamıştı. Bu ilk vukuatı değil, son vukuatı da olmayacaktır. Allah ıslah etsin demekten başka bir şey diyemeyeceğim. Tabi Arık’ında yanlışları var ama basına yansıyan yazıları % 60’ı maalesef çarpıtılmış ve uydurulmuş. Eski bir gazeteci olarak haber süsleme yapıldığını daha haberi okurken anladım. Maalesef bu süslemeler kişisel hırs ve karalama kapsamına girince gerçekten Allah muhafaza insanı çok kötü yerlere götürür bunun hesabını hiç kimse veremez. Dünyada belki eşe dosta anlatabilirsin lakin, ilahi adaletin karşısında o dil mühürlendiğinde parmaklarımız gerçekleri konuştuğunda …

0
-0
13 yıl önce2011-12-11 12:46:31

Maksat iftira atmak olduktan sonra, söylenecek sözmü bulunmaz.Başarılı insanlar ancak kıskanilir bunun gibi herifler sayesinde Akyazı gelişemiyor.

0
-0
13 yıl önce2011-12-11 13:45:00

bloke

0
-0
13 yıl önce2011-12-11 09:37:13

ewet sait bey fuara katılarak bu anlattıklarınıza bizzat şait oldum.dediğiniz gibi kırtasiye ürünü de hiç birşey yoktu.akyazı için hayal olan bu fuarı akyazıya yaşattığınız için şahsım adına tesekkürlerimi sunuyorum.

0
-0
13 yıl önce2011-12-11 21:24:43

yapılan etkinliklerden yazarın çocuklarla ilgilenmesi, birlikte oyun oynamaları,ayrıca bu kadar çok kitabı birarada görmeleri çocuklarımı çok mutlu etti. Onları bu kadar mutlu gördüğüm için onlar adına ve şahsım adına teşekkür ediyor devamını bekliyoruz

0
-0
13 yıl önce2011-12-11 01:34:41

Bu memlekette ağzı olan konuşur . Meşhur bir söz vardır her lafa verecek cevabım vardır bir lafa bakarım lafmı diye , bir de söyleyene bakarım... o nedenle bu konuların üzerinde fazla durulmadan bu etkinliklerin yaygınlaştırılmasını temenni ediyorum.

0
-0
13 yıl önce2011-12-11 00:40:23

sana helal olsun kardeşim benim her zaman başarılarının devamını diliyorum

0
-0
13 yıl önce2011-12-11 23:49:06

kardeşim yaptığın işlere gıptayla bakmak lazım ki biz bakıyoruz yaptığın ve bundan sonraki yapacağın çalışmlarda dahada ilerliyeceğinden eminiz başarıların daim olsun ...(başarıyı daima çekemeyenler olacaktır bunlar senin doğru yolda işini ileriye taşıdığını gösterir mutlu olman lazım)

0
-0
13 yıl önce2011-12-11 00:14:19

Sait Bey.. Vermiş olduğunuz cevaptan dolayı sizi tebrik ediyorum.Nerdeyse hergün kötü bir haberle anılan bir ilçede böylesine güzel etkinlikleri teşvik etmektense nedense birilerinin gocuna gitmiş...!!

0
-0
13 yıl önce2011-12-11 00:09:46

Yapmış olduğunuz etkinliğin Akyazımızın özlemiş olduğu bir etkinlik olarak görüyorum.Bu tür etkinliklerin devamını bekliyor ve bu tür etkinliklerin çoğalmasını diliyorum

0
-0
13 yıl önce2011-12-10 23:38:28

İşi sadece iftira atmak olan vasat bir gazatecinin yazdıkları sen ve senin gibi Akyazıya hizmet edenleri yıldırmamalıdır.

0
-0
13 yıl önce2011-12-12 09:40:57

Sait Kardeşim; Sizi tanımam, fuarada gelmedim. İlköğretim 1nci sınıf öğrencisi oğlum kumbaraya para istediginde bir kaç lira verdim. 2 gun öncesinde fuara gitme heyacanını yaşamaya başlamıştı. Fuardan gittiği günü aksamı kapıda karşılayıp kardeşine de hediye aldığını söyledi ve yorgun olmama rağmen ısrarla kitabı okumamı istedi. Ben gelmeden aldığı diğer kitabın bir kısmını da annesine okutturmuş. Diğer haberin başlığını görmüştüm daha önce fakat bu şahsın işi şahsiyetsiz gazetelere kadar taşıyacağını düşünmemiştim. Zaten hangi haber ajansının muhabiri olduğu kalitesini gösteriyor. Bu milleti okumadan, araştırmadan kopardıkları için bu haldeyiz. Amacı insanımıza hizmet olanın kim olursa olsun Allah yardımcısı olsun.

0
-0
13 yıl önce2011-12-10 23:22:18

Aslında bu yazıya yazılacak çok fazla da bir yorum yok. İşin özetini yazının başlığında yapmışsın üstadım : Meyve veren ağaç taşlanır.

0
-0
13 yıl önce2011-12-10 20:52:02

mükemmel bi yazı olmuş. bakalım alaattin istifa edebilecek mi.. böyle mükemmel bi organizasyon için sait arık ödül alması gerekirken bu adamın derdi ne.. bunun amacı başarılı insanları kıskanmak

0
-0
13 yıl önce2011-12-10 20:31:37

meyveli ağaç taşlanır bir nebzede olşa maşum ve faydalı....ama keşilmek işteneşi farklı.o malum haberin ne amaçla yapldığını yazıda ne güzel izah edilmiş. akyazı halkı fuara olan teveccühü ile göşterdi ki bu ve bunun gibi faaliyetlri şeviyor ve deştekliyoruz...ben de şahşım adına daha güzel fuarları bekliyorum...

0
-0
15 yıl önce2010-03-18 18:48:50

ALLAHIM BİZ MÜSLÜMANLARI KAFİRLERİN ŞERRİNDEN KORU ÇOÇÜKLARIMIZI VE EŞLERİMİZİ VE VATANIMIZIDA ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, OKUYALIM VE UYANALIM VE DUNYAYI YÖNETELIM,,,DUNYADA AKAN KANI DURDURALIM BEYLER

0
-0
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)