Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

IQ seviyesini düşüren 6 gıda

06-08-2014 23:41:59 - DÜNYA
IQ seviyesini düşüren 6 gıda

Bu gıdalar sık tüketildiği takdirde insanı adeta aptaştırıyor. Üstelik beyne zarar veren bu gıdalar kalp sağlığı için de zararlı.

Hardal Burger Akyazı

Zararlı olduğunu bildiğiniz halde yine de tüketmekten vazgeçmediğiniz yiyecekleri sizler için derledik.

İşte IQ seviyesini düşmesine yol açan o gıdalar...

Tuzlu yiyecekler
 
Kalbe zararlı olduğu bilenen tuzlu yiyecekler beyine de zararlı.

Doymuş yağ
 
Harvard`da yapılan araştırmalar doymuş yağ oranı yüksek beslenmenin beyin fonksiyonlarına zarar verdiğini gösteriyor. 6000 kadın üzerinde yapılan ve dört yıl süren araştırma, doymuş yağla beslenen kişilerin hafızasında zayıflama olduğunu, zeytinyağı, avokado gibi sağlıklı yağlarla beslenenlerin ise hafızasında güçlenme olduğunu gösteriyor.

Kızarmış yiyecekler
 
İspanya'da yapılan araştırmalar kızarmış yiyeceklerin Alzheimer, Parkinson gibi nörolojik hastalıkları tetiklediğini gösteriyor.

Şeker
 
Şekerin harika bir tadı olduğunu inkar edemediğimiz gibi, sağlık için fazlasının ne kadar zararlı olduğunu da iyi biliyoruz. Şeker dengenizin ayarlanmasında dikkat etmeli ve kontrollü olmalısınız. Fazla şeker hem sizi ağırlaştırır, hem de beyin fonksiyonlarınızı kilitler. UCLA Üniversitesi`nde yapılan araştırmalar fruktozun beyin aktivitelerini yavaşlattığını, hafızayı zayıflattığını ve insanı aptaştırdığını gösteriyor.

Düşük karbonhidratlı diyetler
 
Tufts Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre 22 ile 55 yaşları arasındaki düşük karbonhidratlı diyet uygulayan kadınların kavrama becerilerinde düşüş olduğu gözlemleniyor. Vücudunuzun karbonhidrata da ihtiyacı olduğunu unutmayın. Beyin fonksiyonlarının verimli çalışması için karbonhidrata ihtiyacı var. Tüm karbonhidratlar zararlı değildir. Faydalı karbonhidratları beslenme programınıza eklemeyi unutmayın.

Cips, pizza ve diğer hamur işleri
 
Fast food çocukları aptaştırıyor. Bu araştırmalarda da kanıtlandı. Ailelerin çocuklarına yeterli vakti ayırmamaları, hamur işine alıştırmaları sonucunda alınan kilolar, ağır diyet ve spor egzersizleri yapmayı gerektiriyor. Beynin gelişimini doğru sağlaması için çocukların gelişim dönemlerinde yediklerine dikkat etmeli.

UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sağlık Bakanı kararlı hastanelerdeki randevu sorununu çözecek
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks