ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Dünyayı dehşete düşüren görüntü

15-10-2011 09:08:00 - DÜNYA
Dünyayı dehşete düşüren görüntü

Vietnam'da birkaç gün içinde 50 yaş yaşlanan kadın, doktorları şaşkınlık içinde bıraktı.

Hardal Burger Akyazı

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, şu anda 70'in üzerinde görünen 26 yaşındaki Vietnamlı Nguyen Thi Phuong, bir deniz ürününe gösterdiği alerjik reaksiyondan sonra hızla yaşlandı.

2008 yılında Phuong 23 yaşındayken meydana gelen olayda, genç kadının tüm yüzü ve vücudu birkaç gün içinde kırışık ve sarkıklarla doldu.

Kamuya açık yerlerde acıyan gözlerden sakınmak için maskeyle dolaşan Phuong'un vakası, kadının ani ve korkunç yaşlanmasına neyin neden olduğunu bulmaya çalışan doktorlar tarafından inceleniyor.

Kadının marangoz olan kocası Nguyen Thanh Tuyen, bir zamanlar güzel görünen karısına aşkının bitmediğini belirtirken, olay sırasında Ben Tre'ye bağlı Mekong Deltası'nda yaşayan çift, yardım istemek için ilk kez basına konuştu.

2006 yılında 21 yaşındayken çekilen düğün fotoğraflarını gösteren Phuong, deniz ürünlerine uzun zamandır alerjisi bulunduğunu ve 2008 yılında bilhassa kötü bir reaksiyondan muzdarip olduğunu söyledi.

Söz konusu reaksiyon sırasında vücudunun her yerinin kaşındığını, uykuda bile kaşındığını belirten Phuong, yoksul olduklarından hastaneye gitmek yerine eczaneden bazı ilaçlar aldığını, ilaçları aldıktan bir ay sonra daha az kaşındığını, daha sonra geleneksel bir ilaca geçtiğini, kaşıntısının tamamen geçtiğini, ancak derisinin birkaç gün içinde kırışmaya ve sarkmaya başladığını söyledi.

huong, bunun üzerine kırışma ve sarkmayı tedavi etmek için başka bir geleneksel ilaç aldığını, ancak bunun işe yaramadığını, 2009'da bu ilacı almayı bıraktığını belirterek, yüzünün, göğsünün ve karnının hiç anne olmamasına rağmen defalarca doğurmuş yaşlı bir kadın gibi göründüğünü kaydetti.

Nguyen Thi Phuong öte yandan, hızla-yaşlanma sendromunun, adet dönemlerini, saçını, dişlerini, gözlerini ve beynini etkilemediğini ifade etti.

Çift, 2010 yılında güneydeki Bu Dop bölgesine göçerek, burada küçük ahşap bir ev kiraladı. Tuyen, marangozluğa devam ederken, Phuong bir fabrikada çalışıyor.

Ben Tre bölgesindeki Nguyen Dinh Chieu hastanesinin doktorları, 2 Ekim'de yaptıkları açıklamada, Phuong'un vakasını ücretsiz inceleyeceklerini, hastalığı teşhis edemezlerse kadını HCMC Dermotoloji Hastanesi'ne göndereceklerini bildirmişti.

Phuong'un vakasıyla ilgili olarak yerel basında çıkan haberler üzerine bazı doktorlar, bu duruma lipodistrofinin (vücudun üst tarafındaki yağın erimesi) ya da çok fazla steroit alımının yan etkilerinin yol açmış olabileceğini savunuyor.

Lipodistrofi, dünyada 7 milyar insandan sadece 2 bininde görülen bir hastalık

Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup