Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

Dünyanın En çok Silah Satın Alan Ülkesi

14-03-2011 18:05:00 - DÜNYA
Dünyanın En çok Silah Satın Alan Ülkesi

Açıklanan son rapora göre dünyanın en çok silah satın alan ülkesi Hindistan oldu. Hindistanın Silah Alımında Yüzde 21'lik Bir Artış Kaydedildi.

Özgür Adımlar

ABD ise en çok silah satan ülke olma konumunu sürdürüyor. Merkezi Stokholm’de bulunan Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü Sipri’nin yaptığı yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre, 2006’dan 2010 yılı sonuna kadar dünyanın en çok silah ithal eden ülkesinin Hindistan olduğu belirlendi.

REKORU HİNDİSTAN KIRDI
Hindistan’ın silah alımında yüzde 21’lik bir artış kaydedildi. Hindistan’ın satın aldığı silahların yüzde 82’si Rusya’dan geliyor. NTV'nin haberine göre kendi silahlarını kendi üretmeye hatta ihraç etmeye başlayan Çin ise ikinci sıraya düştü. Çin ikinciliği Güney Kore ile paylaşıyor. Güney Kore bu yıl dünyada satılan silahların yüzde 6’sına sahip oldu. Güney Kore ve Çin’i yüzde 5’lik oranla Pakistan takip ediyor.

PAKİSTAN SİLAH İHRAÇ EDİYOR
Pakistan’ın silah ihracatında geçen yıla oranla yüzde 128’lik bir artış olduğu kaydediliyor. Sipri’nin araştırmasına göre, dünyada en çok silah satan ülke yine ABD oldu. ABD’nin silah ihracatından aldığı pay yüzde 30.

AB'NİN İHRACATI ABD'Yİ GEÇİYOR
Ancak 27 üye ülkenin silah ihracatı bir araya geldiğinde AB yüzde 34’lük oranla ABD’yi geçiyor. AB ülkeleri arasında en çok silah ihraç eden ülke ise yine Almanya oldu. Almanya’nın silah ihracında son beş yıl içerisinde yüzde 96’lık bir artış kaydedilmiş olması dikkat çekici. Almanya’nın en çok silah sattığı ülke ise Yunanistan.

GÜNEY AFRİKA'DAN SONRA TÜRKİYE
Yunanistan’dan sonra Güney Afrika ve Türkiye geliyor. Fransa’nın silah ticaretindeki artış ise sadece yüzde 10. Fransa’yı İngiltere takip ediyor. Sipri’nin bugün yayınladığı araştırma sonuçları uluslararası silah ticaretinde yoğun bir rekabet yaşandığı ve bugünlerde potansiyel olarak en karlı piyasanın Ortadoğu ve Kuzey Afrika olduğu belirtiliyor. Bu ülkeler arasında Birleşik Arap Emirliği, İsrail, Mısır, Cezayir ve Libya dikkat çekiyor.

 

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks