Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Aşıdan Korkanlara Müjde

20-07-2010 11:57:00 - DÜNYA
Aşıdan Korkanlara Müjde

Amerikalı bilim adamları, grip aşısının yerine geçecek, yeni bir “grip bandı” geliştirdi.

Hardal Burger Akyazı

İngiltere’de yayınlanan Independent gazetesinin manşetine taşıdığı habere göre sadece grip değil ileride tüm aşılar için de kullanılacak olan “bant”, yüzlerce mikro “dişten” oluşuyor. Enjektör ile vurulma yerine, bu bant insanın koluna herhangi biri tarafından takılıyor ve birkaç saniye içinde banttaki aşı vücuda yayılıyor.

Amerika’daki GeorgiaTeknolojiEnstitüsü tarafından geliştirilen teknoloji tıpta ve insanlık tarihinde bir devrim niteliğinde çünkü herhangi bir grip salgını sırasında ve öncesinde, sağlık ekiplerinin tek tek herkesi aşılaması hem zaman alıyordu hem de eğitimli sağlık görevlileri bulmak masrafa neden oluyordu. Şimdi ise bu bant herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilecek.

Band vücuda 5-15 dakika içinde nüfuz ediyor. Mikroskobik iğneler, kendi kendine yok olan özel bir plastikten üretiliyor. Her bir mikro diş, 1 santimetrenin yaklaşık 600’de biri boyutunda. Uzmanların deney fareleriyle yürüttüğü testlerde de grip bantlarının griple savaşta en az aşı kadar etkili olduğu belirlendi. 

BUGÜN GAZETESİ

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden