Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

Yargıtay cezasını onadı

08-02-2023 12:54:59 - AKYAZI
Yargıtay cezasını onadı

Özgür Adımlar
Yargıtay,  Akyazı ilçesinde kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan E.F.Ş'ye "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan verilen 10 yıl 5 ay hapis cezasını onadı.
 
Taraf avukatları, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi'nin kararına ilişkin Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu.
 
Başvuruların reddine karar veren Yargıtay 9. Ceza Dairesi, mahkemenin E.F.Ş'nin "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasını ve "çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma" suçundan beraat kararını onadı. Böylece yerel mahkemenin verdiği karar kesinleşti.
 
Daire, ayrıca tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar verdi.
 
- Süreç
 
Akyazı ilçesinde jandarma ekipleri, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ihbarı üzerine E.F.Ş'yi Kuzuluk Mahallesi'nde bir evde gözaltına almış, şüpheli sevk edildiği hakimlikçe 2 Eylül 2020'de tutuklanmıştı.
 
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanarak 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanığın "zincirleme şekilde çocukların cinsel istismarı" ile "çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılması talep edilmişti.
 
Mahkeme heyeti, 23 Haziran 2021'deki karar duruşmasında, "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdığı sanık E.F.Ş'nin, "çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma" suçundan beraatine ve tutukluluk halinin devamına hükmetmişti.
 
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, verilen cezayı yetersiz bularak karara itiraz etmişti.
Marmara Göz
Yargıtay cezasını onadı
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Akyazi li 1 yıl önce2023-02-08 23:34:55

Her şeyin sahtesi çenç oluyor şeyhinde sahtesi böyle olur bunun gibi sahtesine bakipta gerçek lehine dil uzatmak doğru değildir

0
-1
Vatandaş Kemal 1 yıl önce2023-02-08 23:12:17

Birkaç sene yatıp çıkar. Müritleri büyük bir izdihamla kendisini karşılar. Bu işler böyle yürüyor ülkemizde maalesef.

1
-0
Sikkofield 1 yıl önce2023-02-08 20:12:28

Sanki bu sahteydi de diğerleri orjinalmi ,tarikat ve cemaatler bu sapikliklarla dolu ,kuranda ayet var ,peygamberimiz (sav) diyorki ben ahirette kendi akibetimden emin değilim, bizim cahil insanımız hâlâ bu şeyhlerden şefaat dileniyor...

0
-0
Muhalif 1 yıl önce2023-02-08 13:55:15

İslamiyete şeyh diye bir kavram kişi yok ki sahtesi olsun. Ki böyle bir mevki kişi olsa sahtesi bile makbul olur. Bu bildiğin şarlatan.

3
-0
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks