Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

Yapılandırma borcunu ödeyemeyenlere yeni fırsat

19-04-2021 14:06:23 - AKYAZI
Yapılandırma borcunu ödeyemeyenlere yeni fırsat

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş, yapılandırdığı prim borçlarının peşin ödeme süresini kaçıranlarla ilgili açıklama yaptı

Özgür Adımlar
SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, yapılandırdığı borcunu 31 Mart 2021'e kadar ödeyemeyenlerin 30 Nisan'a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırmalarının bozulmayacağını açıkladı.
 
7256 Sayılı yasa ile Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarını peşin ödeme olarak yapılandırıp, 31 Mart 2021 son ödeme tarihine kadar yapılandırdığı borcunu ödeyemeyen ya da ödemeyi unutanların bu borçlarını 30 Nisan 2021 tarihine kadar geç ödeme zammı ile birlikte ödemeleri halinde yapılandırmalarının bozulmayacağını açıkladı. Çavuş bu durumda mükelleflerin yapılandırma avantajlarından da yararlanmaya devam edeceklerini bildirdi.
 
TAKSİTLİ ÖDEME SEÇENEĞİ
 
İl Müdürü Erhan Çavuş, “Her ne kadar taksitli ödeme seçeneği seçilmiş ve ilk taksit süresinde ödenememiş olsa da, 2'nci taksit ödeme süresi gelmeden peşin ödeme seçeneği tercih edilerek, bahsedilen bu avantajdan faydalanmak mümkün. SGK borçlarını peşin ödeme seçeneğiyle yapılandıran ve son ödeme tarihini kaçıran vatandaşlarımız ve işverenlerimizin; 30 Nisan'a kadar geç ödeme zammı ile birlikte peşin ödeme yapmaları halinde yapılandırmaları bozulmayacak ve yapılandırma avantajlarından da yararlanamaya devam edeceklerdir” dedi.
 
VİZİTE WEB SERVİSİ
 
İl Müdürü Erhan Çavuş, SGK’nın işverenlere büyük kolaylık sağlayacak yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdiğini ifade ederek; sigortalıların istirahatli olduğu sürelerde çalışmadıklarının işverenleri tarafından kuruma bildirilmesini sağlayan yeni bir uygulama olan “vizite web servisinin” işletime açıldığını duyurdu. Çavuş, “Web uygulaması olmaksızın bildirim yapılması amacıyla hali hazırda kullanılan bilgi sistemleri otomasyon yazılımlarına entegre olacak şekilde ve kurumumuz internet sitesinde belirtilen metotlar dahilinde ws-vizite web servisi işverenlerimizin hizmetine sunulmuştur. Bu hizmet ile iş ve işlemler hızlanmış, zaman ve emek tasarrufu sağlanmıştır” dedi.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden