Uğruna Savaştıkları Topraklara Gidiyorlar

Akyazı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hazırladığı bir proje çerçevesinde Kıbrıs’a gidecek olan gaziler 20 Ekim Pazartesi günü yola çıkıyor. SOYAD Vakfı gaziler için tek tip elbise diktirdi. Vakıf Müdürü Sabri Damar Başkanlığında 22 Muharip Gazi, 20 Ekim Pazartesi günü saat 10.00  da Kaymakamlık önünden bir otobüsle Önce Sabiha Gökçen Hava Limanı, oradan da Kıbrıs’a uçacak. 3 gün sürecek olan Kıbrıs gezisi sırasında gaziler, Türk Barış Kuvvetleri Derneği Başkanı Hacı Işık tarafından ağırlanacak.

Çıkarma tepeleri
Kafile Kıbrıs’ta ilk durağı çıkarmanın yapıldığı tepeler olacak. Daha sonra tarihi yerler, müzeler ve tabii güzellikler gezilecek. Kafile 24 Ekim Cuma günü Türkiye’ye dönecek.

Hayatlarının baharında vatan görevlerini yaparken kahramanlık destanı yazan ve Kıbrıs’ta Rumların Türk soydaşlarımıza yaptığı soykırıma son veren, 40 yıl sonra o topraklara gidecek olan gazilerimizi şimdiden heyecan sardı.Uçak biletleri Akyazı Belediyesi tarafından karşılanan Kıbrıs gezisinde, diğer masraflar Soyad Vakfı tarafından karşılanacak.