Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Toyota Türkiye'ye ihracat ödülü

19-09-2021 17:09:02 - AKYAZI
Toyota Türkiye'ye ihracat ödülü

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye

Hardal Burger Akyazı
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı" araştırmasında geçen yıl gerçekleştirdiği 3,6 milyar dolar değerindeki ihracat ile Türkiye'de en fazla ihracat yapan ikinci firma oldu.
 
Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, gerçekleştirdiği üretim ve ihracat rakamlarıyla ülke ekonomisine katma değer sağlamaya istikrarlı bir şekilde devam ediyor. TİM'in her yıl gerçekleştirdiği ve 2020'de salgın koşullarına rağmen üstün ihracat performansı gösteren firmaları belirlediği "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı" araştırmasının sonuçlarına göre Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 3,6 milyar dolar değerindeki ihracat ile Türkiye'nin ihracat şampiyonları arasında ikinci sırada yer aldı. Geçen yıl toplam 217 bin aracın üretilerek banttan indirildiği fabrikada, ihracat adedi ise 180 bin olarak gerçekleşti.
 
TÜRKİYE'NİN İLK 1000 İHRACATÇISI
Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Kıdemli Şirket Genel Müdür Yardımcısı Necdet Şentürk, Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı içinde, ihracat şampiyonları arasında ikinci sırada yer almaktan duyduğu memnuniyeti aktararak, "Toyota C-HR ve Corolla'yı Sakarya'daki fabrikamızda en yüksek kalite standartlarında üretiyor ve üretimimizin yüzde 90'ını dünyanın 150 farklı ülkesine ihraç ediyoruz. Başarılarımızın ve Türkiye ekonomisine katkılarımızın devam edeceğine gönülden inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Ürdüç
Toyota Türkiye'ye ihracat ödülü
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden