Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

THK Akyazı Başkanı Adem Altun oldu

29-06-2022 11:10:32 - AKYAZI
THK Akyazı Başkanı Adem Altun oldu

Türk Hava Kurumu Akyazı Şube Başkanlığı'na İlçe Gençlik ve Spoır Müdürü Adem Altun atandı.

Özgür Adımlar

 Altun ve Yönetimi, Akyazı Kaymakamı Yakup Güney,  Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan ve geçmiş dönemlerde THK Şube Başkanı olarak uzun yıllar görev yapmış olan Muzaffer Başer'i ziyaret etti.

THK Akyazı Şube Başkanı olarak Adem Altun, Yönetim Kurulu Üyeleri ise; İlyas Asan, Yener Kılınç, Mehmet Yayla, Recep Kodalak, Furkan Sarı olmuşlardır.

Yeni yönetim, 26 Haziran 2022 tarihinde Eskişehir’in İnönü ilçesinde THK himayesinde yapılan “Havacılık Festivaline” katılmış ve çok değerli bilgiler edinilmiştir.

Akyazı gençliğine havacılığı sevdirmek adına, havacılıkla ilgilenen gençler, THK İnönü Eğitim Merkezindeki çok çeşitli kurs programlarına dahil edilecek, uçuş eğitimleri, yamaç paraşütü sertifika programları gibi olanaklara erişim imkanına sahip olacaklardır. Bunun yanında Akyazı’da uygun bir merkezde model uçak atolyeleri ile gençlerin havacılığa ilgisi artırılacaktır. Bu vesileyle, İHA/SİHA üretebilen, ülkemiz havacılığına katkı sağlayan gençlerin yetişmesi hedeflenmektedir.

Yeni atanan yönetim ilk olarak geçmiş dönemlerde THK Şube Başkanı olarak uzun yıllar görev yapmış olan Sayın Muzaffer BAŞER’I ziyaret etmiş ve tecrübelerinden istifade edip, Kendisine hizmetleri için teşekkür edilerek, plaket takdimi yapılarak, daha sonra Akyazı Kaymakamı Yakup Güney'i ziyaret edilerek gelecek dönem faaliyetlerle ilgili bilgi verilmiş, verdiği desteklerden ötürü kendisine teşekkür edildi. Ayrıca, önümüzdeki dönem gerçekleşecek THK çalışmaları ile ilgili görüş ve tavsiyeleri alındı.

Ardından ise Akyazı Belediye Başkan Bilal Soykan ziyaret edilerek, THK faaliyetleri ile ilgili bilgi verilmiş, destekleri için teşekkür edildi.

“İha/Siha yapan gençleri THK yetiştirecek”

1925 yılında, Atatürk’ün Bolu Milletvekili Cevat Abbas Bey'e; “Havacılık askeri bakımdan olağanüstü önemli, Avrupa, Amerika havacılığı ayrıca bir spor konusu olarak görmeye başladı, iyi düşünün. Biz de geç kalmayalım, bilgili, yürekli, kanatlı bir gençlik yetiştirelim. Hayalini geniş tut. Uçak yapmayı bile düşün. Cemiyeti kur ve bana çalışmaya başladığınızı bildir”. Sözüyle temelleri atılmış Türk Hava Kurumu, yıllar içinde Türk havacılığına eşsiz katkılar sağlamış, ve hem sivil hem de askeri havacılığın gelişmesinde önemli bir rol üstlenmiştir.

Türk Teyyare Cemiyeti ismiyle kurulmuş olan cemiyetin tüzüğünü; Yüzbaşı Fazıl, Üsteğmen Şakir Hazım, Pilot Fehmi Yemenli, Mazlum Keyüsk ve Vecihi Hürkuş hazırlamışlardır.

23 Nisan 1926'da Türk Havacılığının gereksinimi olan teknik personelin eğitilmesi amacıyla “Tayyare Makinist Mektebi” hizmete açılmıştır.

Ülkemizde ilk motor fabrikası da THK tarafından, Gazi Orman Çiftliği'nde kurulmuştur. Fabrikanın çalışmaları 1951 yılına kadar sürmüş olup dönemin getirdiği koşullar nedeniyle 18 Haziran 1952'de Makina ve Kimya Endüstrisi'ne devredilmiştir. Bu fabrika halen Türk Traktör Fabrikası olarak işletilmekte ve traktör üretimiyle ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

THK'nın 1925'ten bu yana havacılığın çeşitli dallarında yetiştirdiği Türk gençler, sadece teknik ve sportif faaliyetlere katılmakla kalmayarak, yurt savunmasında da etkin rol almıştır.
Bunun en canlı örneğini 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan görülmüştür. Hava İndirme Harekâtına, o dönemde askerlik görevini paraşütçü olarak yapan kurumun yetiştirdiği gençler teşkil ediyordu. Harekât esnasında kurumun uçak ve pilotlarına da önemli görevler verilmiştir.

Türk havacılığının gelişmesinde bu kadar etkin rol oynayan THK, son yıllarda çeşitli nedenlerle asli faaliyetlerinden uzaklaşmıştır. Kurumu asli ve etkin faaliyetlerine tekrar döndürmek, Türk havacılığına daha fazla katkı sağlamak amacıyla üst yönetim değişmiştir. Bu vesileyle THK Akyazı Şube Başkanlığı da yeniden yapılanmış ve yeni yönetim kurulu ataması yapılmıştır.


 

Akgün Restoran Çorba
THK Akyazı Başkanı Adem Altun oldu
UB Group
THK Akyazı Başkanı Adem Altun oldu
THK Akyazı Başkanı Adem Altun oldu
THK Akyazı Başkanı Adem Altun oldu
THK Akyazı Başkanı Adem Altun oldu
THK Akyazı Başkanı Adem Altun oldu
THK Akyazı Başkanı Adem Altun oldu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Yerli ve milli 2 yıl önce2022-06-30 11:59:39

Öyle bir makama temiz bir insanın gelmesi iyi olmuş. Ikinci bir maaş ta almıyor bunuda bilin. Aşağıda liyakatten bahsedenler isim verinde bilelim bu liyakatli kişileri demirtaş mı akşener mı öcalan mı kılıçdaroğlu mu karayılan mi hangisi söyleyin

1
-2
gönül dostu 2 yıl önce2022-06-30 10:46:02

thk akyazı şubesi ne işe yaradı . şimdide liyakatsizlarla nereye gidecek. bence kapatın gitsin.sırtımızdan bir yük eksılır.

4
-2
Miktat 2 yıl önce2022-06-30 08:39:35

Akyazı da belli bi gurup var bütün makam mevkileri ele geçiriyor kendi adamlarını yerleştiriyor sanki :) söyleyeceklerim bu kadar

2
-2
Doğru Adam 2 yıl önce2022-06-30 07:54:11

Adem müdür maşallah elinde on marifet bu görevinde hakkıyla yapar .bir kaç görev daha verilse yapar çalışkan biri nede olsa orijinal gürcü :)

3
-1
Birisi 2 yıl önce2022-06-30 03:37:26

Ünvan karmaşası yaşayacağımız aşikar..Taş yerinde ağırdı fakat bu gidişatla bayağı hafifleyecek sanırım Sanki birazda ileriye dönük siyaset ufku sezinleniyor bolca,hayırlısı olsun bağalım..

1
-1
Sorgulayan Adam 2 yıl önce2022-06-30 02:55:25

Ülkeme faydası olmayan kuruluş ve sürekli zarar eden bir kurum THK nın yaptığı tek iş bağış ve kurban derisi toplamak karşılığında ise yılda bir kaç kez Türkiye geneli toplamda 3-5 kişiye yamaç paraşütü-model uçak kursları vermek onunda size çıkma ihtimali yok...

2
-0
Yolunda a ş 2 yıl önce2022-06-30 00:33:28

Hiç erik bir durum değil bırakında bu işleri anlayan bilen arkadaş lar yapsın

2
-0
Ali Berberoğlu 2 yıl önce2022-06-30 00:31:38

Eleştiren çok olmuş ,THK bugüne kadar şahsen sadece deri toplama olayında biliyorum başka bir şeyini görmedik ,ademi kim düşünmüş ise çıksa güzel düşünmüş ,alakasız diyorlar ama adem kendi müdürlügü ile bunu çok güzel harmanlar ,yamaç paraşütü vs birşeyler yapar ufku geniş enerjisi olan bir arkadaş ben inanıyorum yeterki ayak bağı olmasınlar hayırlı olsun

1
-2
Vatandaş5454 2 yıl önce2022-06-29 23:15:57

Görevinde başarılar dilerim. Yorumları okudum. Yazmayacaktim ama dayanamadım. THK şube başkanı olmak için pilot olmaya gerek yok öncelikle. Adem beyi de tanımam. Keşke herkes Kızılay için, Yeşilay için, hayır kurumları için de seferber olsa. Zanda bulunmayınız. Liyakatli insanlarla yönetilmek dileğiyle hayırlı bayramlar.

1
-2
Misafir 54 2 yıl önce2022-06-29 21:18:10

Evet sayın altun geldi ihalar sihalar yapılır mesele maaş değil mesele neden aynı kişiler veyahut neden belli bir gurup insanların ne demek istediğini gayet güzel anladınız işinize öyle geliyor artık akp teşkilatı ve çevrisi iki gündür yorumlara bir bakın da düşünün neden bu insanlar doğru yapılan işlerde bile tepki veriyor allah aşkına bi bırakın artık

1
-0
Bülent 2 yıl önce2022-06-29 20:25:16

THK nu yıllarca bize, zorla deri toplayıp paralarını şöyle böyle yapıyorlar diyerek öcü gibi gösterdiler. Adem kardeşime ve yönetimine çok iş düşecek gibi, başarılar dilerim.

0
-0
Akyazılı 2 yıl önce2022-06-29 20:19:53

Bilal başkanda artık belediye başkanlığında Başhekimliğe falan atanır heralde

2
-0
Siradanbiri 2 yıl önce2022-06-29 19:46:55

Yav savunan arkadaşlar var akyazının böyle şeylere ihtiyacı varmış işte gençlere fırsat tanıncakmış iyide biz tanınmasın böyle şeyler yapmayın demiyoruz ki yapılacak projeler tabi önemli ama bu işin okulunu okumuş ve başarılı bir çok gencimiz var güreşçi adamı sen ne diye alıp alakasız biyere koyarsın ondan bahsediyoruz hala taşın altına elini koymaktan bahsediyor birileri gülüyorum ya diyoruz ki o taşın altına ekine koyacak adam işin erbabı olsun hep aynı kişileri denemeyin abii yeter ya

2
-0
Vatandaş Kemal 2 yıl önce2022-06-29 18:39:53

Hamza Yerlikaya nın banka yönetim kurulunda olması gibi tuhaf.

1
-0
KOLYOS ÇİCEĞİ 2 yıl önce2022-06-29 18:37:08

AKYAZININ DEĞİŞİMİNE AYAK UYDURACAK VE YÖN VERECEK OLAN BU EKİBE GÜVENİYORUM ÇÜNKÜ HEPSİ ATEŞ GİBİ İNSANLAR.ÇALIŞKAN ÜRETKEN VE HER ŞEYİ AYAĞINA BEKLEMEYEN KİŞİLER.ELEŞTİRİYİ BIRAKIP HAREKETE GEÇME ZAMANI DESTEKLEYELİM KAZANACAK OLAN SEN BEN BİZLER VE EN ÖNEMLİSİ ÇOCUKLARIMIZ AYRIŞMAYALIM BİRLEŞELİM.

0
-2
Vatandaş 2 yıl önce2022-06-29 17:51:50

Böyle çalışmalara çok ihtiyacımız var,bir akyazılı olarak herkesin elini taşın altına koyması ve böyle etkinliklerin artmasına yardımcı olması gerekiyor.Çocuklarımızın bu tür etkinliklere katılarak kendilerini geliştirmesi açısından çok önem taşıyor bu yüzden Adem Bey’e teşekkür ediyorum başarılarının ve çalışmalarının devamını diliyorum.

1
-1
Aslı 2 yıl önce2022-06-29 16:46:44

Öncelikle saldırmayı bırakıp elimizi taşın altına koyma zamanı.Akyazı’nın gelişimine köstek olmayı bırakmalısınız. Çocukların kendi uçaklarını tasarlayıp yapıp uçurabildikleri eğitim aldıkları yer olmasını diliyorum.Bu anlamda vizyonlarının gelişmesinde büyük payı olacaktır.Genç gelişmekte olan projeyi destekliyorum.İha / Siha üretebilen ülkemiz havacılığına fikir sunabilen gençlerimiz yetişeceğinden dolayı heyecanlıyım.Gelişime açık olun destekleyin.

1
-1
Ceylan inşaat 2 yıl önce2022-06-29 16:41:30

Türk hava kurumu akyazida yeniden doğuyor.yeni bir ışık güzel bir gelecek için başarılar diliyorum...

1
-2
Mücahit 2 yıl önce2022-06-29 16:41:10

Engeller olur şüphe edenler olur ama çok çalışmayla sınırlar kalkar ve imkansız denilenler gerçek olur Akyazı’da uygun bir merkezde model uçak atolyeleri ile gençlerin havacılığa ilgisi artırılılması İHA/SİHA üretebilen, ülkemiz havacılığına katkı sağlayan gençlerin yetişmesi hedeflerine öncülük eden sayın Adem ALTUN ve yönetimini tebrik eder başarılar dilerim

1
-1
Yorumcu3428 2 yıl önce2022-06-29 15:46:59

Değerli dostlar ve yorumcu arkadaşlar; bir yanlış anlaşılmayı gidermek gerekli. 1- THK yönetimi, kurumdan herhangi bir maaş, menfaat sağlamıyor. THK zaten dernek statüsünde ve bu kurumun yegane amacı gençlere havacılığı sevdirmektir. Herhangi bir maaş, avantaj sağlamanın dışında maddi manevi birçok fedakarlık yapılarak yapılması gereken bir amme hizmetidir. Ayrıca doğrudan gençliği ilgilendiren faaliyetler olduğu için GSP müd. bakması hızlı aksiyon almayı kolaylaştırır. Kamuoyunun bilgisine

2
-2
ABUZER 2 yıl önce2022-06-29 15:19:35

Akyazı da hep aynı yüzler...

4
-1
Sinan Altıparmak 2 yıl önce2022-06-29 15:00:55

Adem altunu tanırım düşün akyazıda demekki bu görevi bilmeyen çok adam varki bir müdürlük yetmez bir tanedaha verelim demişler valla güzel iş basarlar adem altun

2
-2
Vatandaş 2 yıl önce2022-06-29 14:23:28

Gerçekten şaka gibi . Adem beyi insan olarak severiz de . Güreşcinin bu kuruma atanması çok mantıklı gelmedi .

3
-0
vatandaş 2 yıl önce2022-06-29 13:58:37

adam ustama hayırlı olsun :D

0
-1
Anonim 2 yıl önce2022-06-29 13:30:24

Ne garip lisedeyken cok hevesliydim hergun gidiyordum kapisina hep kapaliydi carsi icindeki thk binasi yazik ziyanlik acik olmayan bir yerin bir baskani olmasi cok uzucu

2
-0
Ferruh 2 yıl önce2022-06-29 13:18:11

Oncelikle hayirli olsun, sonralikla Ademcigim, biz seni komple sporcu olarak biliriz, oylede kalsaydin diye dusunuyorum.

3
-0
Neriman 2 yıl önce2022-06-29 13:15:20

İlçe spor müdürlüğünden türk hava kurumuna. Çok ilginç. Adem bey iyi insan süphemiz yok fakat herkes her işten anlar mantığı yüzünden ülkemiz bu durumda değil mi?

2
-1
Abdurrahim Tan 2 yıl önce2022-06-29 12:56:10

Sırada cumhurbaşkanlığı olsun... Omuzladigi onca yükten daha ağır gelmez....

3
-0
Eski esnaf 2 yıl önce2022-06-29 12:52:21

Adem Kardeşim İstanbul gibi yerden akyazıya gelirken şehrimize hizmet etmek istiyorum demişti. Tebrik ederim kardeşim aAkyazı'mıza daha güzel hizmetlerinin her zaman bekliyoruz

1
-1
vatandaş 2 yıl önce2022-06-29 12:48:56

yav neyin havası ne havacılığı bu arkadaşın mesleği güreşçi değil mi hayırdır ya yazıktır günahtır göz göre göre yapmayın hile hurda arakdaşlar tamam gençlik spor müdürü olarak mesleği gereği uygunda havacılık şube başkanı ne alaka ya iyice sıvıyorsunuz yeter artık insanların gözüne gözüne sokmayın illegal yaptığınız şeyleri bide

2
-2
Akyazili 2 yıl önce2022-06-29 12:48:34

Birden fazla makam birden fazla maas bir suru yonetim kurulu uyeligi , masallah ak partide alisik oldugumuz durumlar bunlar, hayirlisi

3
-0
havalı 2 yıl önce2022-06-29 12:26:53

hay masaallah havacılık anlamında güzel şeyler göreceğiz artık :D:D

2
-1
Akyazili 2 yıl önce2022-06-29 12:17:38

Hayirli olsun ama hep ayni yüzler heryerde biraz boş bırakında başkalarıda otursun ha benim gözūm yok bu ilçede başka insanlarda var belki onlar daha farklı fikirler ūretir ortaya gūzel birşey çıkar

3
-1
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)