Taşburun Mahesi Bu Yıl Üçüncü Kez Sele Teslim Oldu
Hafta sonu gece başlayan yağışların aralıksız sabaha kadar devam etmesi sonucu Taşburun Mahesi merkez başta olmak üzere birçok yerleşim yeri taşan derelerden nasibini aldı maddi zara meydana gelirken can kaybı yaşanmadı
Cumartesi gece başlayan sağanak yağıştan meydana gelen sel Taşburun mahesini bu yıl üçüncü kez teslim aldı.
Taşburun merkez minibüs durağı selden büyük zara görmesi sonucu kullanılamaz hale geldi.
Selden hemen sonra Akyazı belediyesi fen işleri ekipleri maheye sevk edilerek gerekli önlemleri aldılar kapanan dere yatakları yıkılan ağaçları ve kapanan yolları trafiğe açtılar.
Sel nedeniyle maheye gelen Akyazı belediye başkanı Akcan Mahe muhtarı Fethi Kılıçoğlu ile birlikte selden zara gören yerleri gezdiler.
Belediye Başkanı Hasan Akcan, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. "Allah yardımcımız olsun. Kapımızda tam bir afet var. Şükürler olsun can kaybımız yok. Türkiye’de son bir haftada en fazla yağış alan yer bu bölge Yağmur gece boyu yağmış, çok şükür ki can kaybı olmadı yıkılan zara gören yerleri el birliği ile tekrar daha güzel bir şekilde yerine getiririz inşah “dedi.
Akyazı belediyesi Fen işleri ekipleri kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.
Ethem Acar




