İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Spor Kompleksi ihalesi üçüncü kez yapıldı

24-09-2021 15:15:07 - AKYAZI
Spor Kompleksi ihalesi üçüncü kez yapıldı

Akyazı Spor Kompleksi ve Gençlik Merkezi ihalesi üçüncü kez yapıldı

Hardal Burger Akyazı
Daha önce iki kez iptal edilen Akyazı Spor Kompleksi ve Gençlik Merkezi'nin yeni ihalesi sonuçlandı. Projede değişikliğe gidilerek maliyet düşürüldü.
 
Akyazı Hastane Mahallesi'nde yüzme havuzunun da içinde bulunduğu spor kompleksi ve Gençlik Merkezi projesi 5 yıl önce Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sunulmuştu.
 
Proje için bakanlıktan geçen yıl onay alınmıştı.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Akyazı'ya yaptığı yatırımla Akyazı Belediyesi tarafından yapılacak olan Spor Salonu, Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi projesi için ihale 13 Nisan da yapılmıştı.
 
Akyazı Kapalı Spor Salonu'nun olduğu araziye yapılacak olan yarı olimpik yüzme havuzu, 1000 kişilik Spor Salonu ve Gençlik Merkezi projesinin yapım işi için 3 firma teklif vermiş.
 
Akyazı Belediye Meclis Salonu'nda EKAP aracılığıyla yapılan ihalede KDV hariç 32 ila 40 milyon lira arasında teklifler verilmişti.
 
1 adet 1250m2 yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet 1800 m2 gençlik merkezi, 1 adet 5100m2 kapalı spor salonu yapım işi için yapılan ihalede yeterli görülmeyen iki firma ihaleden çıkarılmıştı. Diğer firmanın verdiği teklifin 6 milyon lira yüksek olması nedeniyle belediye ihaleyi iptal etmişti.
 
İhalede en yüksek teklifi veren firma ise Kamu İhale Kurumu'na itirazda bulunmuştu.  Başvuruyu değerlendiren İhale Kurumu, belediyeyi haklı bularak firmanın başvurusunu reddetmişti.
 
İkinci kez yapılan ihale ise maliyet artışı gerekçe gösterilerek iptal edilmişti.
 
MALİYET ARTTI PROJEDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ
 
Ancak aradan geçen zaman içinde projenin maliyetleri artınca belediye, birçok değişikliğe gitti.
 
Maliyeti düşürmek amacıyla projede bir çok şeyden feragat edildi. Bu durumun uluslararası müsabakalarda Yarı Olimpik Havuzun uygun görülmemesine neden olabileceği konuşuldu.
 
Kararla birlikte Akyazı Belediyesi, proje için 21 Eylül'de üçüncü kez ihaleye çıktı. Üçüncü ihaleyi 36 milyon lira teklif veren firma kazandı.
 
İhalenin inceleme sonrası onaylanması bekleniyor.
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Fatih Baştan 3 yıl önce2021-09-26 16:43:30

Yazık, Akyazılılar'a bu yeter denilmiş... Görüntüye göre ihale zamanında tamamlanmış olsa Akyazı daha iyi bir projeden faydalanacaktı. 3 firma teklif vermiş 2 firma yeterli görülmemiş koca Akyazı veya çevresinde veya memlekette başka firmaya ulaşılamamış mı? Dikkatimi çeken diğer konu ise; insanlar yorum yaparken isimlerini yazmamışlar, burası hepimizin memleketi daha iyisine sahip olmamız için daha çok diyalog içinde olmamız gerekiyor.

0
-0
gerek yok 3 yıl önce2021-09-26 09:17:08

bakanlığın en büyük hatası kendi yapıp bitirmemesi.akyazı muhtarlığı buradan ne kadar rant elde edebiliriz derdindedir.olsun bi foto da ona çektir konu kapansın.yapmış gibi sayılırsın parayı ameliyat et.bizden yana sıkıntı yok

0
-0
Zidane 3 yıl önce2021-09-24 19:53:52

Anlaşıldı yapılmayacak. Yapılsa bile projedeki gibi yapılmaz bu saatten sonra. Göz boyamak için süs havuzu gibi bişey yaparlar. Ne de olsa akyazı halkı sandıkta %95 reise verecek. Hendek'e bakıp ibret alın dicem ama siz bakana kadar hendek akyaziya tur bindirmiş olur.

0
-0
Vatandaş 3 yıl önce2021-09-24 15:42:46

Proje resimleri insanların akıllarında kalan. Nasıl olsa unutuluyor

0
-0
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks