Sokak köpekleri ile mücadele nasıl yapılmalı?
Sakarya Veteriner Hekimler Odası eski Başkanı Mustafa Yıldız, son günlerde artan sokak köpeklerinin saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Belediye 2 veteriner ise alsa ve surekli kisirlastirma yapsa ve sonrasinda barinaklar ile bu isi 2 3 senede kontrol altina almis olurdu. Bugunde akyazi belediyesi tum.ulkede basarisi ile.konusulurdu.
ak54 rumuzlu şahıs vicdan yoksunu .Senide uyutmalarını istermisin beyinsiz lafa bak uyutulsunmuş tüh senin suratına
Akyazı Acelle yaylasında küpesiz , ölüme terk edilmiş köpekler var.Bugün tesadüfen rastladık.Yanımıza geldiler besledik. Bölüştüğümüz yiyecekleri çiğnemeden yutuyorlar.İçler acısı durum.Onlarda can. Belediyeden istirham ediyorum lütfen ilgilenir misiniz.
K0pekler benim diy0r be utanmaz sıkılmaz adam vatandaşı rahatsız etmeye ne hakkın var utanmaz aşağılık adam al bir tane bahçende besle bak beraber havlarsın
Bu k0pekler k0nusunda defalarca şikayette bulunduk hep b0şuna zaten bu k0peklere sahip çıkan birileri sahip çıkıy0r gidin setteler 0n üçbin s0kakta k0pekler s0kakta y0llarda yatıy0r bunların sabaha kadar havlıy0rlar işden geliy0ruz uyuamiy0ruz s0rsan k0pekler sahipli madem sahipli bahçende birtane bak kimse birşey demez bu kül aklıdır bu gibi dururumlara kimler sahip çıkıy0rsa allah belâlarını versin bu gibi kişiler 0 k0peklerden daha aşağılık insanlardır
Tasmalı kopekler ısırıyorumu alkapına bir kopek tak boynuna tasma sokaktan gecene salsin çoluk çocuk sokağa çıkamaz oldu sabaha kadar uyuyamıyoruz yeter artık şehirde oturana köpek bakmak yasaklansin artık
Yurtdisinda agresif kopekler toplanip uyutuluyor millet. Sokaklarda bi tane basibos kopek yok. Hepsi sahipli ve kimlikli. Ayrica kisirlastirma sarti da var. Sokaga hayvan terketmenin cezasi 45.000 euro. trk tek toplanip uyutmaktan baska secenek yok su anda. Onu yapacak ekip var mi bilemem. Muasır medeniyetler seviyesinde degiliz henuz.
Çok romantik bir yorum olmuş..Bunun lami cimi yok.Hepsi toplanmalı ve kontrol altına alınmalıdır.Gelişmiş ülkelerde sokakta birtane sokak köpeğine rastlayamazsınız.Onlar başarıyor biz başaramıyoruz.
Bu tür evcil hayvan besleyenler sorumlu davranmalı yerel yönetimler barınaklar oluşturmalı bakılmayan sokağa terk edilen hayvanlar toplanıp bu barınaklarda kontrol altına alınmalıdır.Bu uygulanırda sokaklarımız ve caddelerimiz güvenlin olur.Yerel yönetimler sorumludur.
Nasıl bilgiye boğulduk anlatamam .Toplarma yaparken lütfen zarar vermeden ve canlı olarak alalım bu canları inşallah tabi .Akyazı daki barınnağomızda çok kötü umarım oradıda düzelir.Mama ve su koyalım belli noktalara hayvanlar AÇ
Burda belediyeden bahsetmişsiniz fakat akyazida belediye yok ki...bunlar boş, net bir çözüm olmayan açıklamalar.