Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Sofuoğlu F16 yarışı ile ilgili konuştu

27-09-2018 12:38:29 - AKYAZI
Sofuoğlu F16 yarışı ile ilgili konuştu

Kenan Sofuoğlu TENOFEST'teki yarışları saliselerle kazandığını anlattı.

Özgür Adımlar
AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu eski milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 
TENOFEST'teki yarışların şov değil tamamen gerçek olduğunu ve bu yarışı saliselerle kazandığını anımsattı.
 
Hiç kimsenin yarışa kaybetmek için çıkmayacağını kaydeden Sofuoğlu, "Bazı insanlar Formula 1 aracının gaz basmadığını söylüyor. Şunu belirteyim ki kimse yarışa geçilmek için çıkmaz. Özellikle de dünyanın en büyük takımlarından olan Red Bull Formula 1 takımı Türkiye'ye geçilmek için gelmedi. Hatta inanamadılar, Avrupa'ya döndüklerinde, 'Kenan'ı fazla hafife aldık, bir daha Kenan ile çıkacağımız yarışlarda daha özel lastikler ve her şeyi son limitlere getirerek öyle çıkacağız Kenan'ın karşısına.' dediler." ifadelerini kullandı.
 
"Kariyerim boyunca hiçbir yarışa kaybetmek için çıkmadım"
 
Kenan Sofuoğlu, projenin asıl amacının dünyada ses getirecek bir organizasyon yapmak ve herkesin merak ettiği dünyanın en hızlı araçlarını beraber görmek olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Yarışın henüz videosu hazırlanmadı, hazırlık aşamasında. Asıl video tanıtıma yakın bir tarihte yayınlanacak. TEKNOFEST'te görülen ve yayılan videolar sadece yapılan provalarda çekildi. Asıl video tanıtıma yakın zamanda dünya genelinde yayınlanacak. Ses getirecek bir proje. Bunu yaparken amacımız dünyanın en büyük havalimanının tanıtımına katkı sağlamak. Yarışlar da güzel geçti, kazanmak da ayrı bir güzeldi benim için. Kariyerim boyunca hiçbir yarışa kaybetmek için çıkmadım. Bu yarışın formatı hazırlanırken herkes 'F16 kazanacak.' dedi. Ben de 'Kaybedeceğim bir yarışa çıkmam.' dedim fakat eğer yarış biraz daha uzun olsaydı bu yarışı F16 kazanırdı. F16 kazanamadı çünkü yarış mesafemiz kısaydı. Kısa olmasının sebebi yine F16'ydı. Yarış formatına göre lastiklerin yerden kesilmemesi gerekiyordu. F16 da 400 metreden sonra havalandığı için mecburen yarışı kısalttık. Bunun da yarışı kazanmama faydası oldu ve çok az farkla F16 ve Formula 1 aracını geçtim."
Akgün Restoran Çorba
Sofuoğlu F16 yarışı ile ilgili konuştu
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks