İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

SGK İL MÜDÜRÜNDEN ATSO ZİYARETİ

10-02-2017 11:41:44 - AKYAZI
 SGK İL MÜDÜRÜNDEN ATSO ZİYARETİ

Sakarya SGK İl müdürü Erhan Çavuş Akyazı Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti

Özgür Adımlar
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sakarya İl Müdürü Erhan Çavuş, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar’ı makamında ziyaret etti. İl Müdürünün ziyareti sırasında yanında Akyazı SGK Müdürü Selim Albayrak ve aynı esnada Başkan Bayraktar’ı ziyarette bulunan Akyazı Vergi Dairesi Müdürü Ali Ilgaz’da vardı.
 
Başkan Bayraktar, Sakarya SGK İl Müdürü Erhan Çavuş’un ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Aynı zamanda  Odamızın girişimleri sonucunda yapımına başlanarak bu hafta başında hizmete açılan Sosyal Güvenlik Merkezinin Akyazı’lı Sanayici, Tüccar ve Esnafımıza hayırlı olması dileklerinde bulundu.
6736 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında yapılandırma borçları 4 ay ertelendi
 
Ziyarette  Başkan Bayraktar, 3 Ağustos 2016 tarihli ve 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanuna eklenen geçici madde hükmüne göre yapılandırmaya dair bilinmesi gereken ve eklenen geçici hükümler  ve yine SGK işveren prim destekleri ile ilgili SGK İl Müdürü Çavuş’ dan üyelerimizin de bilgilenmesi için açıklayıcı bilgiler istedi.
 
 İl Müdürü Çavuş yaptığı açıklamada,  tarafınızca girişimlerde bulunarak  Akyazı ya kazandırarak hizmete başlanılan  SGK yeni hizmet binası için öncelikle sizlere çok teşekkür ederim. İl Müdürü Çavuş, İşverenlerimize SGK işveren prim teşvik programları bulunmaktadır. Bu programlar İŞKUR üzerinden yapılan İşbaşı Eğitim Programları Kapsamında İşverene sunulan teşviklerdir. İşveren İŞKUR il Müdürlüklerine müracaatla İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işçi çalıştırmak istediğini beyan ederek, kendi işyerinde kendi elemanını kendisi yetiştirecektir. İşkur eğitim kapsamında her elemana aylık net asgari ücret düzeyinde ödeme ve genel sağlık, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primlerini ödüyor. Eğitimden sonra kendi işyerinde çalıştırmak istediği işçinin SGK işveren priminin % 15,5 ni ödüyor, ayrıca firma katılımcıya yemek, yol masrafı vb. adı altında ödeme yapmak isterse yaptığı bu ödemeleri vergiden düşebiliyor. Eleman 18 ile 29 yaş aralığında ise 42 ay 30 yaşından büyük ise 30 aya kadar imalat sektöründekiler bu teşviklerden faydalanabiliyor.
 
Şubat başında yeniden düzenlenen  Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunda değişiklik yapılması ile 31 Ocak 2017’de ödenmesi gereken 6736 sayılı Bazı alacakların yeniden yapılandırması ilişkin kanuna geçici eklenen hükümle borç ödeme tarihi 31 Mayıs 2017 tarihine ertelendi.31 Ocak’ta ödenmesi gereken borçlar 4 ay ertelenerek 31 Mayıs’ta ödenmeye başlanacak. Ayrıca Mücbir sebep halini sonlandıran ancak, mücbir sebep ilanı nedeniyle verilmeyen beyanname ve bildirimlerin 30 Nisan 2017 tarihine kadar verilmesi ve ilk taksitin 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödenmesi için süre tanındı. Yeni yapılandırılacak borçlar da 31 Mayıs 2017 tarihi itibarı ile başlayacak, dedi.
 
 
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Otomobili ile köpeğin üzerinden böyle geçti
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup